Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Natyra

Çka është natyra ?

Çka është natyra ? Natyra është hapsirë e gjërë, me përbërje të shumëllojshme. Lexo më shumë: Natyra Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,natyra,natyre,natyrat kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  

Si ndahet natyra ?

Si ndahet natyra ? Natyra është e pasur dhe e llojllojshme. Natyra mund të jetë e gjallë dhe jo e gjallë. Natyrën e gjallë e përbëjnë: njerëzit, kafshët dhe bimët.Të gjitha këto quhen me një emër qenie të gjalla, sepse lindin, ushqehen, rriten, zhvillohen, shumohen, plaken dhe më në fund vdesin, ngordhin, thahen dhe kalben. Natyrën jo të gjallë e përbëjnë; uji, ajri, yjet, toka e planetet e tjerë.Quhet natyrë jo e gjallë sepse këto nuk ushqehen, nuk shumohen, nuk vdesin, e nuk zhduken. Edhe Hëna, Dielli dhe yjet e panumërt janë pjesë e natyrës jo të gjallë. Si natyrën e gjallë ashtu edhe atë të vdekur e krijoi Zoti, pasi duke u nisur nga logjika që çdo gjë e krijuar e ka një krijues atëherë edhe natyra duhet ta ketë një krijues pasiqë asgjë nuk krijohet spontanisht  çdo gjë e krijuar e ka krijuesin e vet shembuj; Kompjuteri u krijua nga njeriu, televizori u krijua nga njeriu, njeriu u krijua nga Zoti e sikur të thonim që çdo gjë është krijuar spontanisht atëh

Çka është natyra ?

Çka është natyra ? Natyrë e quajmë tërë atë që na rrethon, atë të cilen e shohim , e dëgjojmë dhe e ndiejmë . Por, në natyrë ka shumë gjëra të cilat njeriu nuk mund t’i shohë me sy , nuk mund t’i dëgjojë dhe nuk mund t’i ndjejë për shkak të aftësive të kufizuara të shqisave të tij. Të gjitha, këto janë pjesë të natyrës . Njeriu, që t’i shohë këto pjesë të vogla ka zbuluar aparate si psh: mikroskopin, thjerrzën zmadhuese, teleskopin etj. Me sy e shohim tokën , diellin , yjet , njerëzit, kafshët , bimët etj.Të gjitha këto janë pjesë të natyrës . Njeriu dëgjon gurgullimën e ujit , bubullimën , cicërimën e zogjve, blegërimën   e deleve, zërin e njeriut.Edhe këto janë pjesë të natyrës . Natyrën e krijoi Zoti . ceshte natyra, cfare eshte natyra, cka eshte natyra, qeshte natyra,c'eshte natyra, natyra shqip, natyre shqip, dituri natyre, dituri natyrore, dituri nga natyra, natyra definicioni, qka quajme natyre, cfare quajme natyre, cka dmth nat

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more