Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Plutoni

Planeti Pluto me qiell të kaltër dhe ujë të akullt

Bazuar në të dhënat më të reja të sondës së agjencisë amerikane, NASA, planeti i vogël Pluto e ka qiellin e kaltër dhe rripa të ujit të akullt.  Pluto është i vendosur në Brezin Kuiper të largët, që është një rajon i ftohtë në sistemin diellor përtej Neptunit dhe në të ka shumë kometa dhe asteroide. Alan Stern, njëri nga udhëheqësit kryesor të projektit, New Horizons, tha se “kjo është madhështore”, pasi askush nuk do të priste “qiell të kaltër” në këtë pjesë të largët të universit. NASA ka publikuar një pamje ku shihet një shtresë e kaltër e mjegullës rreth Plutos, që është fotografuar nga kamera në sondën New Horizons. Kjo sondë e ka bërë një fluturim historik në muajin korrik, por të dhënat janë transmetuar ngadalë në Tokë. Qielli i kaltër në Tokë shihet për shkak të shpërndarjes së dritës së Diellit nga grimcat shumë të vogla të azotit. Në Pluto, këto grimca janë diçka më të mëdha dhe sikur me blozë. Temat:

Çka është gjithësia ?

Çka është gjithësia ? Rreth Tokës gjendet një hapsirë shume e madhe dhe e pakufishme.Kjo hapsirë quhet gjithësi . Çka është Toka ? Toka është trup qiellor i errët dhe gjendet në lëvizje të përhershmë në hapsirën e pakufishme. Këtë për herë të parë nga largësitë e mëdha të gjithësisë e panë kozmonautët. Toka atyre u është dukur si një top i rrumbullakët. Toka prej të gjitha yjeve të tjera më së afërmi e ka Diellin. Nga Dielli Toka e merr dritën dhe nxehtësinë. Toka i takon sistemit Diellor. Sistemi Diellor Në përbërje të sistemit Diellor përveç Tokës bëjnë pjesë edhe tetë planete tjerë:Merkuri, Afërdita(Venera), Marsi, Jupiteri, Saturni, Urani, Neptuni dhe Plutoni. cka eshte gjithesia, cfare eshte gjithesia, ceshte gjithesia, cka eshte gjithesi, gjithesia shqip, gjithesi shqipe, gjithesi shqip, gjithesia shqipe, fjala gjithesi, kuptimi gjithesi, gjithesi, gjithesia, cka eshte toka, cfare eshte toka, ceshte toka, qka eshte toka, qka

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more