Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Millosh Gjergj Nikolla

Biografia e Migjenit

Biografia e Migjenit Millosh Gjergj Nikolla – ky eshte emri i tij i vertete, se Migjeni , i perbere nga bashkimi i rrokjeve fillestare te tre e mrave te tij, eshte pseudonimi ose emri tij i pendes. Ai lindi me 13 Tetor 1911, ne Shkoder, ne mehallen e Fretënve, ne ate shtepi perballe kishes se tyre, e cila u prish me 1940, qe te zgjerohej rruga dhe sheshi perpara kishes se Françeskaneve. Sipas librit te shtepise, ne te cilin jane shenuar ngjarjet kryesore te te gjithe familjareve (lindje, vdekje , martesa ), data 30 Shtator 1911 eshte shenuar si datelindja e poetit , por kjo eshte sipas stilit te vjeter kalendarik, dhe e ndryshuan meqenese edhe datevdekja e tij eshte sipas stilit te ri. I gjyshi Nikolla Dibrani – quhej me kete mbiemer gjenerik, se familja e kishte origjinen nga Dibra e Madhe, nga fshatrat ortodokse shqiptare te Rekës (po nga krahina ku ka lindur edhe poeti patrioti shqiptar Josif Jovan Bagëri) – qe shperngulur nga mezi i shekullit te 19-te. Kemi plo

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more