Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Komponimet komplekse

Cilat komponime komplekse quhen helate dhe cilat jan më të përhapura në natyrë?

Cilat komponime komplekse quhen helate dhe cilat jan më të përhapura në natyrë?   Komponimet komplekse të cilat përmbajn ligande polidentate quhen komponime helate .  Helatet janë të përhapura në natyrë dhe janë përbërës të organizmave shtazorë. Helatet kanë rëndësi të jashtëzakonshme biologjike.

Prej sa sferave kordinative përbëhen komponimet komplekse dhe prej çka përbëhen këto sfera dhe si shënohen ?

Prej sa sferave kordinative përbëhen komponimet komplekse dhe prej çka përbëhen këto sfera dhe si shënohen ? Komponimet komplekse përbëhen prej 2 sferave kordinative . Sfera e brendshme e komponimit kompleks e cila eshte e lidhur me ligandet dhe shënohet me kllapa të mesme dhe sfera e jashtme e cila nuk është e lidhur drejtperdrejtë me jonin apo atomin qëndror dhe shënohen jashtë kllapave te mesme.

Cilat komponime quhen komplekse si quhen ndryshe dhe cilat elemente formojnë komplekse?

Cilat komponime quhen komplekse si quhen ndryshe dhe cilat elemente formojnë komplekse? Elementet kalimtare formojnë disa komponime karakteristike te cilat dallohen prej komponimeve të tjera. Sipas teorisë kordinative atomet e metaleve kalimtare edhe pse kan formuar komponime kimike ato mund te formojn lidhje kimike kordinative me nje numer te caktuar te joneve apo te molekulave. Në këto raste formohen komponimet komplekse që ndryshe quhen edhe komponime Kordinative.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more