Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Burimi i infeksionit

Çka është burimi i infeksionit?

 Çka është burimi i infeksionit? Burim i infeksionit është ai objekt që shërben si vend natyral për ndodhjen dhe shumëzimin e mikrobeve dhe prej ku ata, duke u nxjerrë me rrugë të ndryshme në ambientin e jashtëm, infektojnë njerëzit e tjerë receptivë. Në këtë mënyrë sigurohet përjetësimi i këtyre mikrobeve si lloje. Burim i vetëm i infeksionit është njeriu apo kafsha dhe atë gjatë inkubacionit , manifestimit klinik, rekonvaleshencës, në formë latente apo inaparente si dhe mikrobartësit e shëndoshë apo të  sëmurë, akut dhe kronik. Përjashtim bëjnë disa sëmundje rikeciale, ku, si burim mund të konsiderohen edhe disa artropode sepse infeksionin e përhapin me rrugë transovariale prej gjenerate në gjeneratë.  Rriqëra është në të njëjtën kohë edhe burimi edhe rrugë transmetimi e infeksionit për disa sëmundje rikeciale.  qka eshte burimi i infeksionit, ceshte burimi i infeksionit, cka eshte burimi i infeksionit, burim i infeksionit, burimi infektiv, c'eshte burimi i in

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more