Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Perifraza

Ç’është Perifraza

                                      Ç’është Perifraza Perifraza është zëvendësimi i emërtimit të zakonshëm me një togfjalësh ose shprehje përshkruese. P.sh. “zogjtë e Minervës” themi dhe nënkuptojmë “bukurinë”, “mbreti i kafshëve” nënkuptojmë “luanin”, “anija e shkretirës” nënkuptojmë “deven”,”Vendi i shqiponjave” - e quajmë Shqipërinë, “Luani i Krujës” – është Skënderbeu etj. .  qka eshte perifraza, perifraze, qka eshte perifraze, figura perifraza

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more