Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Mendime Islame

Asnjëherë zullumi nuk del fitimtar

Asnjëherë zullumi nuk del fitimtar, çdo herë në histori zullumi ka dështuar dhe humbë, andaj fetarisht Allahu, i Lartmadhërishëm, i ka ndaluar zullumin Vetes së Tij dhe e ka bërë të ndaluar në mesin e njerëzve. Sidomos te shtetet me shtimin e zullumit e shpejtonë shkatërrimin e vet, sepse ato pa drejtësi nuk mund të kenë jetë. Siç na ka mësuar Imami i madh Ibën Tejmiu, rahimehullah, shumë shekuj më herët: "Allahu e ndihmon një shtet të drejtë edhe nëse është jo musliman dhe nuk e ndihmon një shtet musliman nëse është i padrejtë". Paramendoni nëse mbledhet në një shtet edhe mohimi i Allahut dhe fesë së Tij edhe zullumi e padrejtësia!? Burimi: Bekir Halimi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more