Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Test nga Biologjia

94 Pyetje me zgjidhje nga Biologjia

94 Pyetje me zgjidhje nga Biologjia Kliko mbi: Pyetje nga Biologjia Pyetje nga Biologjia - Teste nga Biologjia me përgjigje. Këtu mund të gjeni pyetje të ndryshme nga Biologjia. Të gjitha pyetjet janë të zgjidhura me përgjigjet e sakta.  Test nga Biologjia, Pyetje nga Biologjia, Biologjia pyetje online, Pyetje nga Kimia dhe Biologjia, Teste online, Teste shqip, Teste nga Biologjia shqip, Pyetje me pergjigje nga Biologjia

50 pyetje nga Biologjia - Test nga Biologjia - me zgjidhje

50 pyetje nga Biologjia - Test nga Biologjia - me zgjidhje Kliko mbi:   50 pyetje nga Biologjia  Pyetje nga Biologjia - Teste nga Biologjia me përgjigje. Këtu mund të gjeni pyetje të ndryshme nga Biologjia. Të gjitha pyetjet janë të zgjidhura me përgjigjet e sakta.  Test nga Biologjia, Pyetje nga Biologjia, Biologjia pyetje online, Pyetje nga Kimia dhe Biologjia, Teste online, Teste shqip, Teste nga Biologjia shqip, Pyetje me pergjigje nga Biologjia

Çka është tetrasomia dhe monosomia ?

Çka është tetrasomia dhe monosomia ? Tetrasomia është rritje për dy kromozome të njëjta (2n + 2), kurse monosomia është mungesë e kromozomit (2n - 1), kështu që partneri homolog është i përfaqësuar njëfish në kariotip.  qka eshte Tetrasomia ,Cka eshte Tetrasomia ,ceshte Tetrasomia ,cfare eshte Tetrasomia ,qeshte Tetrasomia ,definicioni Tetrasomia , perkufizimi, Tetrasomia shpjegimi Tetrasomia,qka eshte monosomia ,Cka eshte monosomia ,ceshte monosomia ,cfare eshte monosomia ,qeshte monosomia ,definicioni monosomia , perkufizimi monosomia , shpjegimi monosomia

Çka është translokacioni ?

Çka është translokacioni ? Translokacioni është dëmtim kromozomal me ndërrim të fragmentit midis kromozomeve johomologë. qka eshte Translokacioni ,Cka eshte Translokacioni ,ceshte Translokacioni ,cfare eshte Translokacioni ,qeshte Translokacioni ,definicioni Translokacioni , perkufizimi Translokacioni ,shpjegimi Translokacioni

Çrregullim i zhvillimit të gjinisë mashkullore për shkak të rritjes së numrit të kromozomeve X (XXY, XXXY, etj.) është:

Çrregullim i zhvillimit të gjinisë mashkullore për shkak të rritjes së numrit të kromozomeve X (XXY, XXXY, etj.) është: a)Sindromi i Down-it   b)Sindromi i Edwards-it c)Sindromi i Klinefelter-it d)Sindromi i Pateau-it e)Sindromi i Turner-it  Lexo me shume: Sindromi i Klinefelterit

Çka është tranzicioni dhe transverzioni ?

Tranzicioni është zëvendësim i bazave homologe (baza purine me bazën purine, AT →GC, apo baza pirimidine me bazën pirimidine, CG →TA), kurse transverzioni është zëvendësim i bazave heterologe (bazës purine me bazën pirimidine dhe anasjelltas, AT ↔ TA apo AT ↔ CG).  qka eshte tranzicioni,cka eshte tranzicioni,ceshte tranzicioni,cfare eshte tranzicioni,ceshte tranzicioni,qfare eshte  tranzicioni

Nese behet kryqezimi i bizeles se zhvilluar nga farat e rrumbullakta(AA),me bizelen qe eshte zhvilluar nga fara te rrudhura (aa),ne gjeneracionin F1 zhvillohen bimet qe japin :

Nese behet kryqezimi i bizeles se zhvilluar nga farat e rrumbullakta(AA),me bizelen qe eshte zhvilluar nga fara te rrudhura (aa),ne gjeneracionin F1 zhvillohen bimet qe japin :   A. fara te rrudhura dhe fara te rrumbullakta B. vetem fara re rrumbullakta C. vetem fara te rrudhura D. vetem fara ne forma mutante

Pasojë e kujt janë mutacionet ?

Pasojë e kujt janë mutacionet ? Mutacionet janë pasojë e dëmtimeve të ADN, të cilat nuk janë riparuar dhe të cilat janë bërë të përhershme në qelizat seksuale, kështu që këto ndryshime janë të trashëguara.  pse shfaqen mutacionet,pse paraqiten mutacionet,pse ndodhin mutacionet,mutacionet shfaqja e tyre,mutacionet etiologjia

Çka janë mutacionet ?

Çka janë mutacionet ? Ndryshimet e renditjes së nukleotideve, të cilat nuk janë pasojë e rekombinimit i quajmë mutacione .  qka eshte mutacioni ,Cka eshte mutacioni ,ceshte mutacioni ,cfare eshte mutacioni ,qeshte mutacioni ,definicioni mutacioni , perkufizimi mutacioni ,shpjegimi mutacioni ,qka kuptojm me mutacion , qka nenkuptojm me mutacioni ,nenkuptimi mutacion ,kuptimi i fjales mutacion,qka jane mutacionet

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more