Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Anafora. Show all posts
Showing posts with label Anafora. Show all posts

Çka është anafora

                Çka është anafora

Anafora është përsëritje e fjalëve të njëjta në fillim të fjalisë dhe të pjesëve të fjalisë. P.sh.
          I ra qiellit, e ndriti,                                     I dha erë trëndafilit,
          I ra zemrës, e nxehu,                                  I dha dritë bukurisë,       
          I ra verës, e buçiti,                                    I dha këngëtë bilbilit,
          I ra shpirtit dhe e dehu.                           I dha shije gjithësisë.

qka eshte anafora,qfare eshte anafora,qka jane figurat letrare,figura letrare,figure letrare,cfare eshte anafora,cfare jane figurat letrare
                Çka është anafora

Anafora është përsëritje e fjalëve të njëjta në fillim të fjalisë dhe të pjesëve të fjalisë. P.sh.
          I ra qiellit, e ndriti,                                     I dha erë trëndafilit,
          I ra zemrës, e nxehu,                                  I dha dritë bukurisë,       
          I ra verës, e buçiti,                                    I dha këngëtë bilbilit,
          I ra shpirtit dhe e dehu.                           I dha shije gjithësisë.

qka eshte anafora,qfare eshte anafora,qka jane figurat letrare,figura letrare,figure letrare,cfare eshte anafora,cfare jane figurat letrare

Namazi

Syzat