Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Histologjia

Shumica e neuroneve kanë:

Shumica e neuroneve kanë:

a. bërthamë të imtë dhe hiperkrome

b. bërthamë të rrumbullaktë, të madhe, të vendosur në qendër dhe eukromatike

c. bërthamë të sheshtë, pran plazmalemës

Mukozën e vaginës e karakterizon:

Mukozën e vaginës e karakterizon:

a. gjëndrat e bollshme në lamina propria

b. shkëputja e qelizave epiteliale gjatë menstruacionit

c. epiteli shumështesor i pa keratinizuar i ekspozuar veprimit të estrogjenit dhe progesteronit

Vagina, Mukoza, Gjinekologjia, Histologjia,

Shtresa bazale e endometriumit të corpus uteri:

Shtresa bazale e endometriumit të corpus uteri:

a. paraqet shtresën më të trashë të mukozës e cila shkëputet gjatë fazës menstruale

b. paraqet shtresën më të hollë, më të thellë, gjithëherë të pranishme të endometriumit

c. është shtresa më sipërfaqësore e endometriumit me strukturë kompakte.

Endometriumi është më i trash:

Endometriumi është më i trash:

a. gjatë fazës proliferative të ciklit menstrual, nën veprimin e estrogjenit

b. gjatë fazës sekretore të ciklit menstrual, nën veprimin e progesteronit

c. pas gjakderdhjes mujore.

Cila nga këto është jo e sakt për lobin e veshkës :

Cila nga këto është jo e sakt për lobin e veshkës :

a) përfaqëson njësinë që përbëhet nga LK dhe L.Medulare

b) projektohet në sipërfaqe të veshkës te një posalinduri

c) pjesa apikale medulare e tij arrin deri në kalicin e vogël

d) quhet ndryshe dhe piramida e Malpigit

e) te njeriu nuk ka kufij të qartë prej indi lidhor

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more