Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Gaqo Bushaka

Gaqo Bushaka(1943- ) Biografia dhe Veprat

Gaqo Bushaka lindi në Gjirokastër më 1943. 
U diplomua në degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, në Universitetin e Tiranës. 
Gaqo Bushakashkroi kryesisht prozë për fëmijë, si: tregime, novela e romane, si dhe krijime për të rritur. Tregimin e parë Gaqo Bushaka e botoi më 1963. 
Disa nga veprat e tij letrare janë:

 ”Te stani në mal” (1967),
“Karroca
gazmore” (1969),
“Një natë vjeshte” (1972),
“Në ishullin e dallëndysheve” (1973),
“Ariu artist” (1973),
“Gladiatori dhe tigri” (1975),
“Arushi që kërkonte babanë” (1975),
“Guna e zezë” (1976),
 “Tregime të zgjedhura për fëmijë” (1976),
 “Çufoja dhe Bubi kaçurrel” (1978, 1979),
“Përralla të zgjedhura” (1979),
“Dëshira e Anilës” (1979),
“Djaloshi nga Dyrrahu” (1979),
“Kalorësit me pishtarë” (1980),
“Ngjarje në Tiranë” (1981),
 “Përralla për vogëlushë dhe gjyshër” (1984),
“Çufoja në shtëpinë e çudirave” (1985),
“Aventurat e Çufos” (1987),
“Le ta quajmë Artur” (1989),
“Përralla” (1989),
 “Një djalë i çuditshëm”(1990),
 “Udhëkryqet e një jete” (1990),
 …

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more