Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Gaqo Bushaka(1943- ) Biografia dhe Veprat
Gaqo Bushaka lindi në Gjirokastër më 1943. 

U diplomua në degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, në Universitetin e Tiranës. 

Gaqo Bushaka shkroi kryesisht prozë për fëmijë, si: tregime, novela e romane, si dhe krijime për të rritur.
Tregimin e parë Gaqo Bushaka e botoi më 1963. 

Disa nga veprat e tij letrare janë:

 ”Te stani në mal” (1967),
“Karroca
gazmore” (1969),
“Një natë vjeshte” (1972),
“Në ishullin e dallëndysheve” (1973),
“Ariu artist” (1973),
“Gladiatori dhe tigri” (1975),
“Arushi që kërkonte babanë” (1975),
“Guna e zezë” (1976),
 “Tregime të zgjedhura për fëmijë” (1976),
 “Çufoja dhe Bubi kaçurrel” (1978, 1979),
“Përralla të zgjedhura” (1979),
“Dëshira e Anilës” (1979),
“Djaloshi nga Dyrrahu” (1979),
“Kalorësit me pishtarë” (1980),
“Ngjarje në Tiranë” (1981),
 “Përralla për vogëlushë dhe gjyshër” (1984),
“Çufoja në shtëpinë e çudirave” (1985),
“Aventurat e Çufos” (1987),
“Le ta quajmë Artur” (1989),
“Përralla” (1989),
 “Një djalë i çuditshëm”(1990),
 “Udhëkryqet e një jete” (1990),
 “Filmi i gjeneral Çufos” (1994),
“Amaneti i dhelprës” (1997),
“Njeriu pa kokë” (1998),
“Ariu artist” (1998),
“Fati ynë” (2001), Tiranë.

ku lindi Gaqo Bushaka,Biografi Gaqo Bushaka,Gaqo Bushaka Biografia,jeta dhe veprat Gaqo BushakaGaqo Bushaka lindi në Gjirokastër më 1943. 

U diplomua në degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, në Universitetin e Tiranës. 

Gaqo Bushaka shkroi kryesisht prozë për fëmijë, si: tregime, novela e romane, si dhe krijime për të rritur.
Tregimin e parë Gaqo Bushaka e botoi më 1963. 

Disa nga veprat e tij letrare janë:

 ”Te stani në mal” (1967),
“Karroca
gazmore” (1969),
“Një natë vjeshte” (1972),
“Në ishullin e dallëndysheve” (1973),
“Ariu artist” (1973),
“Gladiatori dhe tigri” (1975),
“Arushi që kërkonte babanë” (1975),
“Guna e zezë” (1976),
 “Tregime të zgjedhura për fëmijë” (1976),
 “Çufoja dhe Bubi kaçurrel” (1978, 1979),
“Përralla të zgjedhura” (1979),
“Dëshira e Anilës” (1979),
“Djaloshi nga Dyrrahu” (1979),
“Kalorësit me pishtarë” (1980),
“Ngjarje në Tiranë” (1981),
 “Përralla për vogëlushë dhe gjyshër” (1984),
“Çufoja në shtëpinë e çudirave” (1985),
“Aventurat e Çufos” (1987),
“Le ta quajmë Artur” (1989),
“Përralla” (1989),
 “Një djalë i çuditshëm”(1990),
 “Udhëkryqet e një jete” (1990),
 “Filmi i gjeneral Çufos” (1994),
“Amaneti i dhelprës” (1997),
“Njeriu pa kokë” (1998),
“Ariu artist” (1998),
“Fati ynë” (2001), Tiranë.

ku lindi Gaqo Bushaka,Biografi Gaqo Bushaka,Gaqo Bushaka Biografia,jeta dhe veprat Gaqo Bushaka
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat