Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është tregimi ?

Njerëzit, në komunikim me të tjerët, mund të tregojnë përjetimet e tyre  ose ngjarje të ndryshme, por këtë nuk mund ta bëjnë të gjithë në mënyrë artistike.

 Tregimi është një krijim artistik që i kushtohet një ngjarjeje të veçantë pa përmendur me hollësi se çfarë ka ndodhur përpara dhe pas kësaj ngjarjeje.

Tregimi është një tekst që ka tri pjesë themelore: hyrjen, zhvillimin e përmbajtjes dhe mbylljen mbylljen.

Tregime kanë shkruar shumë autorë shqiptarë. 

Ndër më të njohurit janë: Migjeni, Ramiz Kelmendi, Abdylazis Islami, Konstantin Kristoforidhi, Naim Frashëri, Mitrush Kuteli, Anton Pashku, Vath Koreshi, Teodor Laço, Zija Çela, Dritëro Agolli, Naum Prifti, Murat Isaku, Rexhep Zllatku, Kim Mehmeti etj.

cka eshte tregimi,ceshte tregimi,cfare eshte tregimi,tregimi shqip,cka quajme tregim,qfare eshte tregimi,tregim shqip, autore shqiptare te tregimeve, tregime nga autore shqiptare, qka quajme tregim,cfare quajme tregim,qka quajme tregimi,cka paraqet tregimi,cfare paraqet tregimi
loading...
Njerëzit, në komunikim me të tjerët, mund të tregojnë përjetimet e tyre  ose ngjarje të ndryshme, por këtë nuk mund ta bëjnë të gjithë në mënyrë artistike.

 Tregimi është një krijim artistik që i kushtohet një ngjarjeje të veçantë pa përmendur me hollësi se çfarë ka ndodhur përpara dhe pas kësaj ngjarjeje.

Tregimi është një tekst që ka tri pjesë themelore: hyrjen, zhvillimin e përmbajtjes dhe mbylljen mbylljen.

Tregime kanë shkruar shumë autorë shqiptarë. 

Ndër më të njohurit janë: Migjeni, Ramiz Kelmendi, Abdylazis Islami, Konstantin Kristoforidhi, Naim Frashëri, Mitrush Kuteli, Anton Pashku, Vath Koreshi, Teodor Laço, Zija Çela, Dritëro Agolli, Naum Prifti, Murat Isaku, Rexhep Zllatku, Kim Mehmeti etj.

cka eshte tregimi,ceshte tregimi,cfare eshte tregimi,tregimi shqip,cka quajme tregim,qfare eshte tregimi,tregim shqip, autore shqiptare te tregimeve, tregime nga autore shqiptare, qka quajme tregim,cfare quajme tregim,qka quajme tregimi,cka paraqet tregimi,cfare paraqet tregimi
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat