Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Letersia shqipe

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut?

Cilat janë veprat letrare të Anton Pashkut? Tregime, Jeta e re, Prishtinë, 1961 Nji pjesë e lindjes, tregime, Rilindja, Prishtinë, 1965 Kulla, tregime, Rilindja, Prishtinë, 1968 Sinkopa, dramë, Rilindja, Prishtinë, 1969 Oh, roman, Rilindja, Prishtinë, 1971 Kjasina, tregime, Rilindja, Prishtinë, 1973 Gof, dramë, Rilindja, Prishtinë, 1976 Lutjet e mbrëmjes, tregime, Rilindja, Prishtinë, 1978 Tragjedi moderne, drama, Rilindja, Prishtinë, 1982 Shtëpia Botuese Rilindja në vitin 1986 i botoi veprat e zgjedhura të Anton Pashkut në tri vëllime: Tregime fantastike, Rilindja, Prishtinë, 1986 Oh, Rilindja, Prishtinë, 1986 Tragjedi moderne, Rilindja, Prishtinë, 1986

Gjuhë Shqipe dhe Letërsi -Test (PYTJE DHE PËRGJIGJE)

Gjuhë Shqipe dhe Letërsi -Test (PYTJE DHE PËRGJIGJE) Këtu kemi pytje dhe përgjigje nga gjuha shqipe dhe letërsia(shqipe dhe botërore),për secilën përgjigje klikoni mbi pytje dhe hapet përgjigja përkatëse. Do të shtohen vazhdimisht pytje dhe përgjigje kështuqë na vizitoni prap www.rapitful.blogspot.com Kliko ketu per me shume pyetje dhe pergjigje me zgjidhje Prej sa tingujsh përbëhet sistemi fonetik i gjuhës shqipe? Cilët janë parimet e drejtshkrimit të gjuhës shqipe? Çfarë janë tingulli dhe fonema? Çka studion gramatika? Çka studion leksikologjia? Çështë fonologjia? Si ndahet fonetika? Në cilët rrafshe ndryshojnë dy dialekte dhe gjuha standarde? Çështë gjuha standarde? Trego për librin e parë shqip Cilat janë dokumentet që vërtetojnë se gjuha shqipe është vazhduese e ilirishtes? Ç'është gjuha popullore? Cilët janë funksionet e gjuhës? Cilët janë rrafshet (nënsistemet) e gjuhës? Pse themi se gjuha është mjeti universal për komunikim? Çka ësht

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more