Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nacionalizmi nënkulturor

Çka është nacionalizmi nënkulturor ?

Çka është nacionalizmi nënkulturor ? Nacionalizmi nënkulturor   ka të bëjë me forma të kundërta të lëvizjeve nacionaliste që zhvillohen brenda shtet – kombeve të formuara. Sot gjejmë shumë shembuj, duke filluar nga nacionalizmat që ndihmuan në shpërbërjen e Bashkimit Sovjetik, tek nacionalizmi Skocez, nacionalizmi Katalon (në Spanjë) dhe nacionalizmi i Kebekut (në Kanada). Nacionalizmi klasik duket se është më tepër në rënie në ditët e sotme, ndërkohë që nacionalizmi nënkulturor është në rritje.  Nacionalizmi nënkulturor është në njëfarë mënyre një reagim ndaj globalizmit të jetës sociale dhe ekonomike.  Identitetet rajonale bëhen më të theksuara në reagim dhe mbrojtje ndaj ndikimit në rritje të botës së gjerë në jetën tonë; në të njëjtën kohë, shtet – kombet dobësohen në disa aspekte. cka eshte nacionalizmi nenkulturor, cfare eshte nacionalizmi nenkulturor, qka eshte nacionalizem nenkulturor

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more