Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Humbja e peshes. Show all posts
Showing posts with label Humbja e peshes. Show all posts

Ushtrimet për të humbur peshë

Për të gjithë ata apo ato që duan të humbasin peshë, djegja e yndyrës në organizëm është e domosdoshme. 

Cila është pra menyra më e mirë që të humbasim peshë ? Ushtrimet!


Hapat aerobik

Hapat aerobik janë shumë të pëlqyeshëm që një kohë të gjatë nga ata persona të cilët deshirojn të humbasin peshë. Nese i perdorni hapat aerobik do te keni rezultate te dukshme ne humbjen e peshes ne trupin tuaj, pasi qe shenjestron ijet, muskujt skeletor dhe kembet. Duke i perdorur hapat aerobik ju mund te djegni mbi 400 kalori per 30minuta.

Vrapimi

Nese te gjitha ushtrimet tjera deshtojne, eshte koha qe ta provoni ushtrimin me te mire te djegejes se kalorive. Nese vrapni per 30 minuta ju do te i djegni 300 kalori nga trupi juaj. Per nje ushtrim me te mire provoni qe te vraponi ne ndonje perpjetez apo ne plazh. Rera ne plazhe mund te u ndihmoje qe te humbisni edhe me shume kalori gjat vrapimit. Por pasi qe vrapimi mund te sjelle dhembje gjunjesh, sigurohuni qe te keni nje pale atlete te mira dhe qe i pershtaten kembeve tuaja.

Ciklizem

Ngasje e bicikletes apo ciklzimi ne pergjithesi eshte nje tjeter ushtrim i cili ndihmone ne djegje e kalorive. Merreni bicikleten tuaj dhe ngiseni ate ne parkun tuaj me te afert dhe djegeni disa kalori ne trupin tuaj. Rezultatet e ciklizmit do te jene poashtu shume mbreselense, ju mund te i djegeni rreth 500 kalori duke e ngasur bicikleten per 45 minuta. Per tu siguruar qe ju jeni duke e bere me te miren gjat ciklizmit per digjejen e kalorive, gradualisht ngriteni rezistencen ne bickileten tuaj.


Notimi

Çka do te ishte me mire se sa ne nje dite vape qe te humbisni kalori ne trupin tuaj duke notuar ne ndonje pishine apo plazh? Zhytuni ne uje per te humbur nje shume marramendese kalorish ne trupin tuaj deri ne 700 kalori vetem per 30minuta. Notimi ve ne funksion te gjithe trupin tuaj i cili ndihmone humbjen e kalorive dhe krijimin e muskujve.

Te ecurit fuqishem

Ju mund te mendoni se e ecura mund te ju ndihmoje ne djegejen e kalorive, por te ecurit fuqishem mund te sjell disa rezultate shume te rendesishme ne trupin tuaj. Nese eceni 4.5 milje per nje ore eshte menyre shume e mire per te djegur kalori.

Peshengritja

Per te humbur kalori nga peshe ngrija duhet ti merreni gjerat shtruar, per arsyeje se gjat djegjes se kalorive nga peshengritja krijohen muskujt. Mundohu qe te veshe ne funksion te gjithe trupin mirpo duke mos e tepruar, fokusohu me shume muskujt tuaj se sa ne shumen te cilen jeni duke e ngritur, vetem ne qoftese jeni duke provuar qe te krijoni shume muskuj.

 Burimi:keshilla.org

Për të gjithë ata apo ato që duan të humbasin peshë, djegja e yndyrës në organizëm është e domosdoshme. 

Cila është pra menyra më e mirë që të humbasim peshë ? Ushtrimet!


Hapat aerobik

Hapat aerobik janë shumë të pëlqyeshëm që një kohë të gjatë nga ata persona të cilët deshirojn të humbasin peshë. Nese i perdorni hapat aerobik do te keni rezultate te dukshme ne humbjen e peshes ne trupin tuaj, pasi qe shenjestron ijet, muskujt skeletor dhe kembet. Duke i perdorur hapat aerobik ju mund te djegni mbi 400 kalori per 30minuta.

Vrapimi

Nese te gjitha ushtrimet tjera deshtojne, eshte koha qe ta provoni ushtrimin me te mire te djegejes se kalorive. Nese vrapni per 30 minuta ju do te i djegni 300 kalori nga trupi juaj. Per nje ushtrim me te mire provoni qe te vraponi ne ndonje perpjetez apo ne plazh. Rera ne plazhe mund te u ndihmoje qe te humbisni edhe me shume kalori gjat vrapimit. Por pasi qe vrapimi mund te sjelle dhembje gjunjesh, sigurohuni qe te keni nje pale atlete te mira dhe qe i pershtaten kembeve tuaja.

Ciklizem

Ngasje e bicikletes apo ciklzimi ne pergjithesi eshte nje tjeter ushtrim i cili ndihmone ne djegje e kalorive. Merreni bicikleten tuaj dhe ngiseni ate ne parkun tuaj me te afert dhe djegeni disa kalori ne trupin tuaj. Rezultatet e ciklizmit do te jene poashtu shume mbreselense, ju mund te i djegeni rreth 500 kalori duke e ngasur bicikleten per 45 minuta. Per tu siguruar qe ju jeni duke e bere me te miren gjat ciklizmit per digjejen e kalorive, gradualisht ngriteni rezistencen ne bickileten tuaj.


Notimi

Çka do te ishte me mire se sa ne nje dite vape qe te humbisni kalori ne trupin tuaj duke notuar ne ndonje pishine apo plazh? Zhytuni ne uje per te humbur nje shume marramendese kalorish ne trupin tuaj deri ne 700 kalori vetem per 30minuta. Notimi ve ne funksion te gjithe trupin tuaj i cili ndihmone humbjen e kalorive dhe krijimin e muskujve.

Te ecurit fuqishem

Ju mund te mendoni se e ecura mund te ju ndihmoje ne djegejen e kalorive, por te ecurit fuqishem mund te sjell disa rezultate shume te rendesishme ne trupin tuaj. Nese eceni 4.5 milje per nje ore eshte menyre shume e mire per te djegur kalori.

Peshengritja

Per te humbur kalori nga peshe ngrija duhet ti merreni gjerat shtruar, per arsyeje se gjat djegjes se kalorive nga peshengritja krijohen muskujt. Mundohu qe te veshe ne funksion te gjithe trupin mirpo duke mos e tepruar, fokusohu me shume muskujt tuaj se sa ne shumen te cilen jeni duke e ngritur, vetem ne qoftese jeni duke provuar qe te krijoni shume muskuj.

 Burimi:keshilla.org

Namazi

Syzat