Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Biofizika

Çka është Entropia ?

Çka është Entropia ? Çdo sistem te i cili nuk mund të parashikojë sjelljen në të ardhmen,i cili e humb vlerën dhe mundësinë në funksion të realizimit të objekteve-themi se rriten çrregullimet e sistemit,kjo dukuri njihet si entropi e sistemit.(entropia=qrregullim). Në teorinë e sistemeve entropia është: -masë e çrregullimit dhe mosfunksionimit të sistemit, -masë e pasigurisë së parashikimit të sjelljes së sistemit në të ardhmen -masë e transparencës së sistemit,përkatësisht e mundësisë së sigurimit të një pasqyre të sjelljes ekzistuese të sistemit., Ndërsa në teorinë e informatave entropia është: -masë e sasisë së nevojshme të informatave për qeverisje me sisteme. Entropia paraqet të kundërtën e funksionimit të sistemit dhe të kundërtën e informatës ceshte entropia,cfare eshte entropia,entropia shqip,cfare eshte entropia,entropia ne gjuhen shqipe,cka quajme entropi,cfare quajme entropi,entropia shqip,entropia definicion,entropia dhe sistemi,crregullim

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more