Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Katarakti. Show all posts
Showing posts with label Katarakti. Show all posts

A mund të shfaqet përsëri katarakti pas operacionit?

A mund të shfaqet përsëri katarakti pas operacionit?

Katarakti është turbullimi i lentës së syrit dhe nuk mund prap të shfaqet pasiqë të hiqet e tëra (ekstraktim intrakapsular). Prap se prap, gjatë operimit të kataraktit me metodën e fakoemulzifikimit, kapsola e pasme e lentës natyrore nuk hiqet, por mbetet aty që të lihet hapësira natyrore për implantimin e lentës artificiale. Në disa raste mund të vjen deri te turbullimi i kapsolës së pasme të lentës, kurse kjo gjendje shumë shpejtë dhe lehtë mund të zgjidhet me intervenim laserik në ambulantë.

Burimi:amarildobelshi.com

A mund të shfaqet përsëri katarakti pas operacionit?

Katarakti është turbullimi i lentës së syrit dhe nuk mund prap të shfaqet pasiqë të hiqet e tëra (ekstraktim intrakapsular). Prap se prap, gjatë operimit të kataraktit me metodën e fakoemulzifikimit, kapsola e pasme e lentës natyrore nuk hiqet, por mbetet aty që të lihet hapësira natyrore për implantimin e lentës artificiale. Në disa raste mund të vjen deri te turbullimi i kapsolës së pasme të lentës, kurse kjo gjendje shumë shpejtë dhe lehtë mund të zgjidhet me intervenim laserik në ambulantë.

Burimi:amarildobelshi.com

Katarakta traumatike pas kontuzionit të syrit mundet të :


Katarakta traumatike pas kontuzionit të syrit mundet të :

a.    Mbetet stacionare
b.    Zhvillohet shumë shpejtë
c.    Mos zhvillohetKatarakta traumatike pas kontuzionit të syrit mundet të :

a.    Mbetet stacionare
b.    Zhvillohet shumë shpejtë
c.    Mos zhvillohet


Namazi

Syzat