Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Adrenalina

Çka eshte Adrenalina ?

Adrenalina (nga lat. ad dhe ren ka kuptimin mbi veshka) është një hormon që prodhohet nga gjëndrat mbiveshkore dhe që lirohet në trupin e njeriut kur ai është në gjendje rreziku apo në stres . Ky hormon apo adrenalina këto efekte: rritjen e frekuencës të rrahjes së zemrës, rritjen e shtypjes së gjakut, zgjerimin e bronkeve, rritjen e yndyrave (lipolizën) dhe sheqerit (glukolizën) në gjak. Adrenalina e ndryshon qarkullimin e gjakut nëpër organe duke e zvogëluar sasinë e gjakut që qarkullon në organet e tretjes dhe duke e shtuar gjakun në muskuj. Adrenalina gjithashtu gjendet si neurotransmiter në tru në neuronet neuroadrenergjike. Çka eshte Adrenalina ?,qka eshte adrenalina,cilat jane efektet e adrenalines ne organizem,kush jane veprimet e adrenalines ne organizem,kush e prodhon adrenalinen,kur prodhohet adrenalina,kur leshohet adrenalina,kur lirohet adrenalina,ne cilat raste lirohet adrenalina

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more