Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Strabizmi

Çka është Strabizmi ?

Të shikuarit vëngër apo strabizmi (Strabismus, gr.: στραβός strabos „i fiksuar vëngër“) është dukuri e mangësisë së barazpeshimit të muskujve të syrit gjegjësisht  kemi pamundësi të koordinimit motorik apo lëvizës të të dy syve. Në këtë rast shmanget drejtimi i akseve të tyre të shikimit gjatë fiksimit të një objekti në momente të caktuara ose në mënyre të vazhdueshme. Masa dhe forma e këtij pozicionimi të çrregullt mund të jetë shumë i ndryshëm. Këto janë të matshme relativisht saktë me metoda të ndryshme dhe japin si rezultat një ose disa kënde të të shikuarit vëngër qka eshte strabzimi,cka eshte strabizmi,ceshte strabizmi,cfare eshte strabizmi,qka quajme strabizem,pse paraqitet strabizmi,pse shfaqet strabizmi,pse ndodh strabizmi,pse paraqitet strabizmi,pse shfaqet strabizmi,etiologjia e strabizmit,strabizmi dhe etiologjia e tij,pse ndodh strabizmi,pse kemi strabizem,pse shfaqet strabizem,shkaqet e strabizmit,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more