Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Lendimet perforative. Show all posts
Showing posts with label Lendimet perforative. Show all posts

Lëndimet perforative të syrit përpunohen nga :


Lëndimet perforative të syrit përpunohen nga :

a.    Mjeku i praktikës së përgjithshme
b.    Nuk përpunohen
c.    Oftalmokirurgu nën mikroskop operativ


Lëndimet perforative të syrit përpunohen nga :

a.    Mjeku i praktikës së përgjithshme
b.    Nuk përpunohen
c.    Oftalmokirurgu nën mikroskop operativ

Te lëndimet perforative aplikohen :


Te lëndimet perforative aplikohen :

a.    Imunizimi antitetanik dhe antibiotikët e spektrit të gjerë
b.    Antibiotiket e spektrit të ngushtë të veprimit
c.    Nëse nuk ka infeksion antibiotikët nuk përdoren


Te lëndimet perforative aplikohen :

a.    Imunizimi antitetanik dhe antibiotikët e spektrit të gjerë
b.    Antibiotiket e spektrit të ngushtë të veprimit
c.    Nëse nuk ka infeksion antibiotikët nuk përdoren

Lëndimet perforative të syrit shkaktohen me :


Lëndimet perforative të syrit shkaktohen me :

a.     Me mjete të mprehta ose me grimca të vogla me shpejtësi të madhe
b.    Me mjete të topitura
c.     Me mjete me volum më të madhë se syri dhe orbita


Lëndimet perforative të syrit shkaktohen me :

a.     Me mjete të mprehta ose me grimca të vogla me shpejtësi të madhe
b.    Me mjete të topitura
c.     Me mjete me volum më të madhë se syri dhe orbita

Lëndimi perforativ i syrit është evident nëse :


Lëndimi perforativ i syrit është evident nëse :

a.     Plaga perforative është e madhe me prolaps të uveas
b.     Plaga është punktiforme
c..    Ka gjakderdhje në odën e përparme


Lëndimi perforativ i syrit është evident nëse :

a.     Plaga perforative është e madhe me prolaps të uveas
b.     Plaga është punktiforme
c..    Ka gjakderdhje në odën e përparme

Pacientit me lendim perforativ te syrit i rekomandohet :


Pacientit me lendim perforativ te syrit i rekomandohet :

a.    Vendosja e fashës sterile dhe shkuarja urghente te oftalmologu
b.    Nuk duhet të marrë ushqim dhe lëngje
c.    Të dyja

Pacientit me lendim perforativ te syrit i rekomandohet :

a.    Vendosja e fashës sterile dhe shkuarja urghente te oftalmologu
b.    Nuk duhet të marrë ushqim dhe lëngje
c.    Të dyja

Pacientit me lëndim perforativ të syrit i aplikohet :


Pacientit me lëndim perforativ të syrit i aplikohet :

a.    Pomadë e antibiotikut
b.    Cikloplegjikë
c.    Antitetaniku, antibiotikët parenteral, fasha sterile  .


Pacientit me lëndim perforativ të syrit i aplikohet :

a.    Pomadë e antibiotikut
b.    Cikloplegjikë
c.    Antitetaniku, antibiotikët parenteral, fasha sterile  .

Përpunimi i plagës perforative të syrit bëhet me :


Përpunimi i plagës perforative të syrit bëhet me :

a.    Sutura dhe instumente mikrokirurgjike
b.    Llupë binokulare
c.    Mme ndriçim fokalPërpunimi i plagës perforative të syrit bëhet me :

a.    Sutura dhe instumente mikrokirurgjike
b.    Llupë binokulare
c.    Mme ndriçim fokal


Nese infeksioni intrabulbar te lendimet perforative perziston dyshohet ne :Nese infeksioni intrabulbar te lendimet perforative perziston dyshohet ne :

a.    Rezistencë të mikroorganizmave

b.    Në prezencën e copës së huaj intrabulbare
c .    Të dyja


Nese infeksioni intrabulbar te lendimet perforative perziston dyshohet ne :

a.    Rezistencë të mikroorganizmave

b.    Në prezencën e copës së huaj intrabulbare
c .    Të dyja

Namazi

Syzat