Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Sheqeri

Sheqeri, një vrasës i heshtur ....

Shijen e ka aq te mirë, por .... A e dini se ... Sheqeri është për shëndetin aq i dëmshem sa alkooli ? Në revistën britanike '' Natyra '', tre shkencëtarë theksojnë lidhjen mes konsumimit të sheqerit dhe sëmundjeve të tilla si hipertensioni, diabeti, sëmundjeve të zemrës, crregullimet në mëlçi dhe kancereve që kontribuojnë ne vdekjen e 35 milion njerëzve në vit në mbarë botën, pra më shumë se sëmundjet infektive. Efektet e konsumimit të tepërt të sheqerit janë të ngjashme me ato të abuzimit të alkoolit, për këtë arsye, mundohuni sa te mundeni qe te mos e teproni me sheqerin.

Çka është tretësira fiziologjike ?

Tretësira fiziologjike është tretësira të cilën e merr personi i sëmurë nëmpërmjet venës së gjakut. Tretësira fiziologjike është tretësirë 5% e klorurit të natriumit ose tretësirë 5% e glukozës (sheqerit të rrushit). qka eshte tretesira fiziologjike,cka eshte tretesira fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,cfare jane tretesirat fiziologjike,qka quajme tretesire fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,tretesira shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more