Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Flegmona e orbites. Show all posts
Showing posts with label Flegmona e orbites. Show all posts

Flegmona e orbitës paraqet rrezik për jetë sepse :Flegmona e orbitës paraqet rrezik për jetë sepse :
 

a.    Infeksioni mund të perhapet në orbitë
b.    Infeksioni mund të përhapet në endokranium dhe sinus cavernosus
c.    infeksioni mund të përhapet në sy.


Flegmona e orbitës paraqet rrezik për jetë sepse :
 

a.    Infeksioni mund të perhapet në orbitë
b.    Infeksioni mund të përhapet në endokranium dhe sinus cavernosus
c.    infeksioni mund të përhapet në sy.

Për mjekimin e flegmonës së orbitës aplikohet :


Për mjekimin e flegmonës së orbitës aplikohet :

a.    Terapia lokale
b.    Terapia lokale dhe   parenterale
c.    Iintervenimi kirurgjik


Për mjekimin e flegmonës së orbitës aplikohet :

a.    Terapia lokale
b.    Terapia lokale dhe   parenterale
c.    Iintervenimi kirurgjik

Te flegmona e orbitës incizioni ndërmiret :


Te flegmona e orbitës incizioni ndërmiret :

a.    Në cdo rast
b.    Kur formohet abscesi
c.    Nuk ndërmiret


Te flegmona e orbitës incizioni ndërmiret :

a.    Në cdo rast
b.    Kur formohet abscesi
c.    Nuk ndërmiret

Shkaktari i flegmonës së orbitës është :


Shkaktari i flegmonës së orbitës është :

a.    Vetëm egzogjen
b.    Vetëm endogjen
c.    Endogjen dhe egzogjen pas lëndimeve

Shkaktari i flegmonës së orbitës është :

a.    Vetëm egzogjen
b.    Vetëm endogjen
c.    Endogjen dhe egzogjen pas lëndimeve

Namazi

Syzat