WordPress.com Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Ku gjendet Ferizaji ?

loading...

Ku gjendet Ferizaji ?


Ferizaj është qytet i cili gjendet në pjesën jugore të Kosovës.

Ferizaji është qendër e komunës dhe rajonit me të njëjtin emër.

ku ndodhet ferizaji,ferizaji ku eshte ferizaji,ku gjendet ferizaji

Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mushkajave ?

loading...

Çka shfaqen në lëkurë nga thumbimi i mizave dhe mushkajave ?Nga thumbimi i mizave dhe mushkajave në lëkurë shfaqen eritemat, papulla, vezikula ose urtika me qendër hemorragjike; ndërrimi mund të piodermizoj.


thumbimi i mizave dhe mickojave,mushkajave

Çka është ictus insecti ?

loading...


Çka është ictus insecti ? 


Ictus insecti është reaksion i lëkurës gjatë thumbimit të insekteve, helmeve të tyre dhe antigjenet e tyre.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, ictus insecti,ictus insect,ictus insecti

Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ?

loading...


Çka shfaqet kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë ?


Kur koka rriqrës mbetet ne lëkurë shkaktohet një granulomë dhe qelbëzim që vështirë shërohet.


koka e rriqnes ne lekure,cka kemi kur rriqna eshte ne lekure,lekura dhe rriqnat,rriqnat ne lekure,cfare kemi tek rriqnat,lekura dhe rriqna,

Çka shfaqet në vendin e thumbimit të rriqrës ?

loading...

Çka shfaqet në vendin e thumbimit të rriqrës ?


Në vendin e thumbimit të rriqrës shfaqet një eritemë, zhvillohet papulo-urtika e përcjellur me kruarje të madhe.

cka kemi tek rriqra,rriqna dhe vendi i thumbimit,cfare kemi tek rriqna

Çka është Ixodiosis ?

loading...

Çka është  Ixodiosis ?

Ixodiosis është reaksion i lëkurës në thumbim të rriqrës.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ixodiosis,iksodiosis,iksodioza 

Me çka bëhet mjekimi i pediculosis pubis ?

loading...

Me çka bëhet mjekimi i pediculosis pubis ?

Mjekim i pediculosis pubis behet me pluhura insekticid.


si mjekohet pediculosis pubis

Pediculosis pubis është ne diagnoze diferenciale me ?

loading...
  
Pediculosis pubis është ne diagnoze diferenciale me ?

Pediculosis pubis është ne diagnoze diferenciale me: Tinea, eczema, folliculitis.

me kend hyn pediculosis pubis ne diagnozeHanko Halla - Analiza

loading...Tema: Kundërshtimi i përparimit dhe qytetërimit nga ana e H.H

Subjekti: Veprimi i poemës është në formë të vetërrëfimit të H.H.

Kontaktin e parë me botën e re e ka me lajmësin,i cili kërkon mbesën për grua,ndërsa kontaktin e dytë me të renë e vet me çka bie në konflikt.

H.H me anë të vetërrëimit tregon për aspiratat e veta dhe shpreh qëndrimin kritik ndaj botës së re,jo nga pozita e një të padituri por nga mospajtimi me pozitën klasore.

Në fund ajo vet bindet se ka marrë fund koha e iluzioneve të saja dhe porosity të birin ti kërkojë fajle nusës për konfliktin e mëparshëm.

Personazhet: Hanko Halla – kryepersonazh i poemës,jeton me nostalgjinë e së kaluarës patriarkale dhe don ta kthejë të renë mbrapa.

Personazhë tjerë: nusja ,i biri,prifti,mjeku,harbuti dhe lajmëruesi.

analiza hanko halla,referat,vepra letrare,analize,permbledhja,permbajtja,personazhet,kuptimi,hanko halla

Ali Asllani - Biografia

loading...

Ali Asllani - Biografia


Lindi:1882,Vlorë

Familja :intelektualësh.


Shkollimi : mësimet fillore i mori në Vlorë,të mesmet në Janinë dhe të lartat(shkencat politiko-shoqërore dhe administrative) në Stamboll.

Punoi: si administrator në Perandorinë Osmane,ministër,diplomat në qeverinë e Zogut,përkthyes në Institutin e Shkencave.Vdiq : 1966.

ali asllani jeta,biografia,biografia dhe jeta e Ali Asllanit

Të mjerët - Analiza

loading...
Viktor Hygo në këtë roman glorifikon historinë franceze të shek XIX, i merr në mbrojtje qeniet e mitura , të keqtrajtuara dhe të nëpërkëmbura.Ka dy variante të romanit ,,Të mjerët‟‟ , njëri i vitit 1845 që i sjell Hygos titullin e akademikut në Akademinë Franceze dhe tjetri i vitit 1860 që i sjell titullin e fisnikut derisa ishte në mërgim në Belgjikë,botuar më 1862.Ideja e romanit mbështetet në tri pika kryesore: të tregohet se si degradohet njeriu i shtresave të varfëra , të tregohet se si gruaja humb dinjitetin familjar nga varfëria e skajshme dhe tregohet se si atrofia(venitja , rrëgjimi) e fëmijëve vjen nga varfëria e skajshme e cila ia ngulfat jetën dhe ekzistencën.Në këtë roman tregohet viktima e një rendi shoqëror.Në episodin e parë kemi ngjarje nga Zhan Val Zhani dhe prifti i Denjit , Murjeli.Zhani është i dënuar me burg ,ngase kish bërë vjedhje dhe ishte një skamnor që skishte siguruar as kafshatën e gojës , ligji e dënon me burg , ai arrit të ikë nga burgu , strehohet te prifti i Denjit , prifit me humanizmin e tij e pranon , mirëpo Zhani natën ia vjedh priftit shandanët e argjenda , ik nga prifti , xhandarët e zënë hajnin , prifti nuk deklaron se i janë vjedhur shandanët dhe kjo e shpëton Zhanin , ai magjepset me zemërgjerësinë e priftit dhe kjo gjë ndikoi në ndërrimin e tij nga karakteri i Zhanit si hajn në një njeri të ndershëm që jeton me mundim dhe djersën e vet. Në episodin e dytë : e ndërron emrin në Madlen , pasi kish ndryshuar karakter bëhet kryetar i një vendi të vogël,ballafaqohet me një rast të rëndë social me atë të Fantinës , dënohet si prostitute , kryetari i komunës Madlen e liron , prostituta ishte poashtu e keqtrajtuar nga polici Zhaver.Fantina kishte një vajzë të quajur Kozetë , vajzë ilegjitime , për të siguruar bukën e ëma ish marrë me prostitucion dhe kjo qe arsyeja pse e liron Madleni.Madleni u bë objekt për gjyqin e vendasit që kërkonin të dinin për biografinë e tij , Madleni e zbulon veten kur gjyqi duhej ta dënonte Shamatien të akuzuar për vjedhje duke dyshuar se ai ishte Zhan Val Zhani , dhe në fund ai i tregon gjyqit se vetë ai ishte Zhan Val Zhani.Shamatien e lirojnë nga akuza për vjedhje.Në episodin e tretë kemi Kozetën si shërbëtore në një familje të pasur , e cila ishte pasuruar duke ju faleminderuar plaçkitjeve që ishin bërë në luftën e Vatërlosë,Zhan Val Zhani arrestohet , dërgohet në burg , kur mendohej se kish vdekur duke ikur kanaleve të Parisit ai arrin te familja e Tenerdierëve , e shpëton Kozetën nga kthetrat e familjes ku punonte , e fsheh së pari në një shtëpi pastaj në manastir.Në episodin e katërt Zhan Val Zhani vendoset në rrugën Plumet , ndërron emrin në Foshëlëvon , njihet me Mariusin , i cili kishte orientime republikane , Mariusi dashurohet në Kozetën , Fushëlëron arrestohet nga Zhaveri , por ai përsëri arrin të shpëtojë.Epopeja e rrugës Sent Deni është një ndër ngjarjet më kulminante të lëvizjes revolucionare , më 1832 buçet kryengritja në rrugën Sent Deni.Mbi barrikada është edhe Zhan Val Zhani së bashku me Mariusin dhe Gravoshin , të gjithë nën komandën e studentit Enzholras.Zhan Val Zhani si i burgosur me punë të rëndë , ia fal jetën policit Zhaver , e shpëton Mariusin e plagosur rëndë i cili më vonë martohet me Kozetën.Zhan realizon premtimin e dhënë Fantinës , kur vdes në vetmi , mbi kokën e tij ndriçojnë shandanët dhe argjenta e priftit Myrjel.Zhan Val Zhani është i burgosur , i persekutuar , simpatik për lexuesin, i nënçmuar.Prifti Myrjel është kuptues i psikologjisë së Zhanit , Fantina femër e persekutuar , e poshtëruar nga shoqëria dhe ligji,femër fatkeqe.Kozeta paraqet personazhin më të përkryer i viktimës së pafajshme,shërbëtore.Gravoshi , djalë i mbarë i braktisur nga familja , jeton në qytet të madh kur merr pjesë në lëvizje revolucionare , bëhet viktimë tragjike e romanit.Mariusi është borgjez i ri plot ideale revolucionare , lufton kundër monarkisë.Zhaveri është fytyra më negative që mbaron me vdekje. 

referat analiza,permbledhje,te mjeret viktor hygo,romani te mjeret viktor hygo analize, kuptimi,permbajtja,romane shqip,vepra

Viktor Hygo - Biografia

loading...
Lindi : më 1802 në Bezanson,Francë lindore

Familja:Intelektuale, i ati general i Napoleon Bonapartës , e ëma grua aristokrate rojaliste.

Si fëmijë jetoi në Francë ,Spanjë dhe Itali.

Aktivitetet: Shërbeu si ushtarak i Napoleonit,më 1812 kthehet në Paris vazhdon jetën me familjen,regjistrohet në kolegjin Kordie.

Më 1817 mer pjesë në konkursin e Akademisë Franceze ku mer vendin e parë.

Studioi në fakultetin politeknik dhe përfundoi në drejtësi.Më 1841 u bë anëtarë i akademisë Franceze.

Më 1848 u zgjodh Hugo në parlament nga Luigj Napoleoni III,nipi i Bonapartës.


Vdiq më 1885 

viktor hygo biografia,jeta,kur lindi viktor hygo,kur vdiq,kur vdic viktor hygo,ku lindi,ne cilin vend lindi

Eugjen Onjegin - Analiza apo referati

loading...

 ''Eugjen Onjegin''


Ky roman është ndër të parët i shkruar në vargje.

Edhe pse i takon epikës  në të ka edhe mjaft pjesë lirike të ndërfutura dhe paraqet një vepër të ngjizur epiko-lirike.

Lirika shfaqet me atë kur Pushkini e shpreh haptazi qëndrimin e tij përmes personazheve , narracionit të shkrimtarit , përshkrimeve të natyrës , analizës psikologjike të personazheve , digresioneve të ngjarjeve.

Tema e romanit është ''jeta ruse , ajo e fshatit dhe e qytetit rus në fillim të shekullit XIX'' .

Bjelinski , studiues i thellë i veprës së Pushkinit,thotë se shumësia e temave e emërton këtë roman si ''enciklopedi të jetës ruse të vitetve 20 të shekullit XIX''.

Rrethanat politike –shoqërore-ekonomike të Rusisë së shekullit XIX ishin : zhgënjimi i masave popullore pas fitores historike kundër Napoleonit , vazhdimi i sistemit shoqëror të bujkërobërisë, lëvizja revolucionare e rinisë së kohës për ndryshimin e gjendjes ekonomike dhe të sistemit-politik-shoqëror, dëshpërimi nga mossuksesi për ndryshime , tërheqja dhe mbyllja në vetvete për shkak të pamundësisë dhe të paaftësisë për ta ndryshuar gjendjen ,ndikimi i kulturave të huaja në rrjedhat e kulturës ruse etj.

Autori i bën tri kategorive të aristokracisë , asaj provinciale , asaj të Moskës dhe asaj të Petërburgut.

Shoqërisë ruse e cila karakterizohej nga prapambeturia intelektuale , konservatorizmi,parazitizmi dhe individualizmi e indiferentizmi.

Personazhe kryesorë janë: Onjegini,Tatjana,Lenski.Onjegini,përfaqësues i aristokracisë së Pëtërburgut ,si fëmijë u edukua nga mësues francez,shkollën e kish vend dëfrimi e loje,mësoi përciptazi letërsinë greke-romake,mësoi gjuhë frenge por edhe sjelljen e shfrenuar aristokrate,kalonte jetë mondane , të zbrazur e plot dëfrime.

Kjo jetë pa ndonjë qëllim të caktuar e bëri të mbyllet në vete , merret me poezi,lexon vepra , kupton se ska talent,sgjen dot motive,shkatërrohet psikikisht, e takon xhaxhai i tij dhe kërkon nga Onjegini që të bëhet pasardhës i tij.

Vepron si romantik ,dëshiron të shkojë në një vend tjetër , largohet nga qyteti , shkon të jetojë në shtëpinë e xhaxhait në fshat nga revolta dhe pakënaqësia,trashëgon pasurinë , tenton të bëjë reforma për përmirësimin e gjendjes së bujkërobërisë së fshatarëve.

Onjegini ishte i pakënaqur me politikën e carit rus,njihet me Lenskin , djalosh ky me formim intelektual,krijon miqësi,bën dyluftim me të dhe e vret,dashurohet në Tatjanën , vajzë me virtyte të larta,Tatjana martohet fillon të shfaq Onjegini dashurinë ndaj saj , ajo nuk ia kthen dhe pason katastrofa e tij.

Tatjana dallon nga Onjegini , është e rritur në frymën e traditës popullore , me përralla , tregime , legjenda etj.

Ajo përfaqëson rininë përparimtare ruse , dëshiron të bëjë ndryshime.

Kur e takon Onjeginin pëlqen idetë përparimtare dhe revolucionare të tij , i shfaq dashuri përmes një letre , din më von pasi martohet ti thotë jo Onjeginit ngase ky kërkon të çkurorëzohet .

Lenski përfaqëson aristokracinë provinciale


analiza ,referat,permbajtja,permbledhje,kuptimi,referat shqip,personazhet e romanit eugjen onjegin,pushkini,pushkin

Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ?

loading...

Cili është roli i tireokalcitoninës në organizëm ?

Tireokalcitonina ndikon në metabolizmin e kalciumit përkatësisht në depozitimin e kalciumit në eshtra.

cfare roli ka tireokalcitonina ne organizem,tireokalcitonina ne organizem dhe roli i saj,cili eshte roli i tireokalcitonines,tireokalcitonina ne organizem,kush eshte roli,cfare funksioni ka

Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?

loading...

Cili është roli i tiroksinës në organizëm ?

 Tiroksina në organizëm ka këto role apo funksione:

Stimulon sintezën e proteinave në qeliza, prandaj ka ndikim në rritjen e organizmit.

Ka ndikim edhe në zhvillimin e strukturës dhe të funksionit të kores së trurit të madh, e me këtë ka ndikim edhe në zhvillimin psikik.

I stimulon edhe proceset e oksidimit.

cilat jane funksionet e tiroksines,tiroksina funksionet e saj,cfare funksione ka tiroksina,tiroksina dhe funksionet e saj,kush jane funksionet e tiroksines,cilat jane rolet e tiroksines ne organizem,


Cilat janë hormonet e gjëndrës tiroide ?

loading...

Cilat janë hormonet e gjëndrës tiroide ?

Hormonet e gjëndrës tiroide janë: tiroksina, trijodtironina dhe tireokalcitonina.

kush jane hormonet e tiroides,cilat hormone i sekreton gjendra tiroide,cfare hormone sekreton gjendra tiroide,

Cili është roli i parathormonit ?

loading...

Cili është roli i parathormonit ?

Parathormoni e rregullon metabolizmin e Ca dhe P në organizëm.

Ky hormon e siguron një përqëndrim mjaft konstant të këtyre elementeve në gjak(Ca=0-11 mg %, P=3-5 mg %).

cfar roli ka parathormoni,cili eshte funksioni parathormonit,parat hormoni dhe funksioni i tij,cfare funksioni ka parathormoni,

Cilat janë hormonet e gjëndrës paratiroide ?

loading...

Cilat janë hormonet e gjëndrës paratiroide ?

Hormonet e gjëndrës paratiroide janë:parathormoni dhe paratireokrina.

kush jane hormonet e paratiroides,hormonet e gjendres paratiroide,cilat hormone i sekreton


Çka është masa ?

loading...

Çka është masa ?

Masa është veti e çdo trupi, që përcakton sjelljen e tij gjatë veprimit të forcës.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,masa,mase,masat 
 

Në vendin e thumbuar pediculosis pubis në lëkurë hetohet ?

loading...


Në vendin e thumbuar pediculosis pubis në lëkurë hetohet një papullë e vogël eritematoze, shpesh hemorragji e përcjellur me një kruarje me intensitet të ndryshëm.

Çka është pediculosis pubis ?

loading...


Çka është pediculosis pubis ?

Pediculosis pubis është sëmundje lëkurës e rajonit pubik shkaktuar nga pediculus pulisCka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,pediculosis pubis,pedikulloza pubike 
 


Pediculosis pubis është sëmundje e lëkurës e rajonit pubik, dhe rrallëherë ?

loading...


Pediculosis pubis është sëmundje e lëkurës e rajonit pubik, dhe rrallëherë ?


Pediculosis pubis është sëmundje e lëkurës e rajonit pubik, dhe rrallëherë aksilar, në qerpikë, në vetulla, në mjekër.

Pediculosis corporis është ne diagnoze diferenciale me ?

loading...

Pediculosis corporis është ne diagnoze diferenciale me ?


Pediculosis corporis është ne diagnoze diferenciale me pruritus, ictus insekti, hiperpigmentimet.

Ku i vendos vezët femra e pediculosis corporis ?

loading...

Ku i vendos vezët femra e pediculosis corporis ?


Femra e pediculosis corporis i vendos vezët në palat dhe në vendet e qepura të rrobave .

Çka është pediculosis corporis ?

loading...

Çka është pediculosis corporis ?

Pediculosis corporis është infeksion lëkuror i shkaktuar prej pediculus corporis.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,pediculus corporis,pediculosis corporis 

Çka kemi në vendin e thumbimit te morri i trupit ?

loading...

Çka kemi në vendin e thumbimit te morri i trupit ?

Në vendin e thumbimit te morri i trupit kemi një kruaje me intensitet të ndryshëm ku shfaqet makulla eritematoze, papula ndonjëherë edhe vezikula, urtika, eskoriacione lineare.

Sa është cikli i zhvillimit vezë- larvë- morr tek morri i trupit ?

loading...


  
Sa është cikli i zhvillimit vezë- larvë- morr tek morri i trupit ? 

Te morri i trupit cikli i zhvillimit vezë -larvë-morr është rreth 2 javë.

morri i trupit, sa zgjate

Prej kujt varet forca e fërkimit ?

loading...

Prej kujt varet forca e fërkimit ?

Forca e fërkimit varet nga lloji dhe cilësia e materialit si dhe nga forca e cila vepron pingul në sipërfaqe.

 nga kush varet forca e ferkimit,forca e ferkimit nga kush varet,prej kujt varet forca e ferkimit,forca e ferkimit,forcat e ferkimi,nga kush varen

Çka është energjia potenciale ?

loading...

Çka është energjia potenciale ?


Energjia potenciale është trajtë e energjisë mekanike e kushtëzuar prej pozitës reciproke të trupave ose të molekulave të të njejtit trup.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,energjia potenciale,energjite potenciale,energji potenciale 
 

Çka është energjia kinetike ?

loading...

Çka është energjia kinetike ?

Energjia kinetike është aftësia e trupave që të kryejnë punë për shkak se kanë një shpejtësi të caktuar apo energjia kinetike mund të definohet si energji te cilën e bartë trupi që lëvizë.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,energjia kinetike,energji kinetike,energjite kinetike,energjia kinetike 
 

Sa është inkubacioni te AIDS ?

loading...


Sa është inkubacioni te AIDS ?

Inkubacioni te AIDS-i mund të jetë pas shenjave parësore,6-7 (10) ose edhe më shumë vjet.


inkubacioni tek hivi,sa eshte inkubacioni tek aids,aidsi dhe inkubacioni,sa eshte koha e inkubacionit tek hivi

Cilat janë shenjat shoqëruese të HIV infeksionit ?

loading...

Cilat janë shenjat shoqëruese të HIV infeksionit ?

Shenjat shoqëruese të HIV infeksionit janë: zjarmia,humbja e peshës,limfadenopatia,diarreja,djersitja natën,të gjitha këto të kohpaskoshme ose në vazhdimësi.


cilat jane shenjat e Hiv infeksionit,Infeksioni me Hiv dhe shenjat,shenjat e hivit,hivi dhe shenjat e tij,cfare shenja ka hiv infeksioni,aids

Si manifestohen shenjat e plota të HIV infeksionit ?

loading...

Si manifestohen shenjat e plota të HIV infeksionit ?

Shenjat e plota të HIV infeksionit manifestohen si infektimet oportunistike,sarkoma Kaposi dhe limfomat e qelizave B.


cilat jane shenjat e hivit,shenjat e infeksione me aids,aids,hiv aids i plote

Si mund të jenë infeksionet oportunistike shoqëruese të HIV infeksionit ?

loading...

Si mund të jenë infeksionet oportunistike shoqëruese të HIV infeksionit ?


Infeksionet oportunistike shoqëruese të HIV infeksionit mund të jenë: virusale, bakteriale, mikotike, protozoale, artropodike.

Cilat janë infeksionet virale më të shpeshta ?

loading...

Cilat janë infeksionet virale më të shpeshta ?

Infeksionet virale më të shpeshta janë herpes simpleksi,zosteri,leukoplakia leshatake,kondilomat e mprehta,molusqet ngjitëse,lythat e zakonshëm.

infeksionet virale me te shpeshta,kush jane infeksionet virale me te shpeshta

Cilat janë infektimet mikotike më të shpeshta ?

loading...


Cilat janë infektimet mikotike më të shpeshta ?

Infektimet mikotike më të shpeshta janë candidoza,dermatofitozat,pitiriaza versikolore.

Cilat janë malinjizimet më të shpeshta te HIV infeksionit ?

loading...


Cilat janë malinjizimet më të shpeshta te HIV infeksionit ?

Malinjizimet më të shpeshta te HIV infeksionit janë sarkoma Kaposi,Limfomat B-qelizore.

kush jane malinjinzimet me te shpeshta te hiv infeksionit,komplikimet

Të infektuarit me HIV pa simptome klinike a mund të janë burim i infeksionit?

loading...


Të infektuarit me HIV pa simptome klinike a mund të janë burim i infeksionit?

Gjithsesi janë burim i infeksionit për të tjerë.

Çka është ballaniti ?

loading...


Çka është ballaniti ?

Ballaniti quhet Pezmatimi i kokës së penisit.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ballaniti,ballanit,balaniti,balanit 
 

Me çka manifestohet ballaniti akut ?

loading...


Me çka manifestohet ballaniti akut ?

Ballaniti akut manifestohet me skuqje dhe ënjtje të kokës së penisit.

ballaniti akut,balanit akut

Çka është fimoza ?

loading...


Çka është fimoza ?


Fimoza është pamundësia e shpërvjeljes së lafshës(prepuciumit)mbrapa mbi kokën e penisit.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, fimoza,fimoze,fimozat
 

Çka është parafimoza ?

loading...

Çka është parafimoza ?

Parafimoza është mbetja e lafshës(prepuciumit) së shpërvjelë mbi kokën e penisit.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,parafimoza,parafimozat,parafimoze 

Çka është vulviti ?

loading...

Çka është vulviti ?

Vulviti është pezmatim i vulvës tek femrat.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,vulviti,vulvitet 
 

Çka është Krauroza ?

loading...

Çka është Krauroza ?


Krauroza ka të bëjë me ndërrime regresive në buzë të vogla,klitoris dhe të buzëve të mëdha.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, krauroza,krauroza,krauroze
 

Çka është venerofobia ?

loading...

Çka është venerofobia ?


Venerofobia është frika e tepruar nga sëmundjet seksualisht bartëse.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,venerofobia,venerofobite,venerofobija 

Çka është status Fordyce ?

loading...

Çka është status Fordyce ? 

Status Fordyce është shfaqje e gjëndrave dhjamore të lira(jo të lidhura për folikule të qimeve)në zonën kalimtare të buzëve.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,status fordyce,statusi fordyce 

Me çka manifestohet keiliti gjëndëror ?

loading...


Me çka manifestohet keiliti gjëndëror ?


Keiliti gjëndëror manifestohet me ënjtje të lehtë të buzëve e shkaktuar nga hipertrofia e gjëndrave të pshtymës në zonën kalimtare të buzëve.

si manifestohet keiliti gjendror,keilit gjendror

Me çka manifestohet keiliti gjëndëror qelbëzues ?

loading...

Me çka manifestohet keiliti gjëndëror qelbëzues ? 

Keiliti gjëndëror qelbëzues manifestohet me skuqje dhe ënjtje të buzëve(makroheilia),si dhe dregëzat e verdha ose të murrme,nën të cilat gjenden plasaritjet dhe gërryerjet që përgjaken lehtë.


si manifestohet keiliti gjendror,qelbezues,keiliti gjendrror

Ku lokalizohet keiliti luspor ?

loading...Ku lokalizohet keiliti luspor ?

Keiliti luspor lokalizohet kryesisht në buzën e poshtme

Çka është Morbus Mischer ?

loading...


  
Çka është Morbus Mischer ?

Morbus Mischer është ënjtje e përhershme e buzëve(makroheilia).Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,morbus mischer 
 


Cilat janë veprat letrare të Dritëro Agollit ?

loading...

Cilat janë veprat letrare të Dritëro Agollit ?

Veprat letrare të Dritëro Agollit janë : “Në rrugë dola”, “Mesditë”, “Komisari Memo”, “Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo”, “Njeriu me top”, “Fjala gdhend gurin”, “Trëndafili në gotë”, “Mosha e bardhë”, “Vjen njeriu i qeshur”.


Lexo më shumë: Dritëro Agolli

kush jane veprat letrare te dritero agollit,cilat jane veprat letrare te dritero agollit,veprat,romanet,librat,krijimtaria e Dritero Agollit

Cilat janë veprat letrare nga Gaqo Bushaka ?

loading...

Cilat janë veprat letrare nga Gaqo Bushaka ?

Disa nga veprat e tij letrare janë: ”Te stani në mal” (1967), “Karroca gazmore” (1969), “Një natë vjeshte” (1972), “Në ishullin e dallëndysheve” (1973), “Ariu artist” (1973),“Gladiatori dhe tigri” (1975), “Arushi që kërkonte babanë” (1975), “Guna e zezë” (1976),

Lexo më shumë: Gaqo Bushaka

kush jane veprat e Gaqo Bushakes,Gaqo Bushaka veprat dhe krijimtaria letrare,veprat letrare te Gaqo Bushakes,Gaqo Bushaka veprat e tij

Ku dhe kur lindi Gaqo Bushaka ?

loading...

Ku dhe kur lindi Gaqo Bushaka ?


Gaqo Bushaka lindi në Gjirokastër në vitin 1943.

Lexo më shumë: Gaqo Bushaka

ku lindi Gaqo Bushaka,Gaqo Bushaka jeta dhe veprat,krijimtaria letrare,kur lindi Gaqo Bushaka,Gaqo bushaka veprimtaria e tij

Ylli - vjershë nga Nora Restelica

loading...

Ylli qëndron lart

E pashë nga dritarja

Bënte dritë

Ndriçonte dhomën time

Ai kurrë nuk shuhet

Çdo natë vezullon në lartësi

Sa shumë më pëlqen

Bukuria e nuri i tij.
vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,yllin,yllin ne qiell,yjzit,yllat,yll

Atdheu - vjershë nga Fjolla Dobranja

loading...

Ti atdhe më je gjithçka

Më je pranverë, nënë e baba

Ku zogjtë bëjnë folenë

Për mua dhe fëmijët e tjerë

që janë si zogjtë e lirë

Në qiell të kaltër plot erë.

Ti më je si flutur

Që gjezdis në çdo lule

Je atdheu im i shtrejtë

Që kurr s'u përkule

Deri në këtë pavarësi

Deri në këtë liri.


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,per atdheun,atdheu,poezi per atdhe,atdheu vjershe,vjersha per atdheun,memedhene,vendin tim,vendlindjen,

Gjyshja ime - vjershë nga Riona Bajrami

loading...


Dy lumenj të gjatë

I kam gjetur për ty

Do t'i fal vetëm ty

Gjyshja ime plot ngrohtësiTi je gjyshja ime

Që më fal dashuri

Andaj unë Riona

Ti fali pesëshet ty.


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,gjyshen,gjyshin,gjyshet,gjyshja,gjyshet,vjershe per gjyshen

Unë bija jote Kosovë - Drilona Isufi

loading...

Unë bija jote Kosovë - Drilona Isufi

Unë bija jote Kosovë

Ti njoh dëshirat

Heshtjet ti njoh

Ngrohtësinë ta ndjej

Ëndërrat t'i rrëfej

Fjetjen e shekujve ta ndjej

Të njoh mirë Kosovë

Se jam bija jote.


vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,Kosoven,kosoven,kosova,une bija jote Kosove,kosove,kosoven,Republiken e Kosoves

Çka janë endokrinopatitë ?

loading...

Çka janë endokrinopatitë ?

Endokrinopatitë janë çrregullime të punës së gjëndrave me tajim të brendshëm, apo të veprimit të hormoneve të tyre.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,endokrinopatite,endokrinopatia,endokrinopatite,endokrinopatite shqip 

Çka është policitemia rubra vera ?

loading...

Çka është policitemia rubra vera ?

Policitemia rubra vera është sëmundje në të cilën është i rritur shumimi i të gjitha qelizave amë në palcën kockore, por edhe jashtë saj (shpretka).
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,policitemia rubra vera,policitemi rubra vera,policitemite rubra vera,policitemija rubra vera 

Si mund të jenë eritrocitozat ?

loading...

Si mund të jenë eritrocitozat ?

Eritrocitozat mund të janë absolute, kur është i shtuar krijimi i eritrociteve, dhe relative, kur masa e përgjithshme e eritrociteve është normale, por është i zvogëluar vëllimi i plazmës.


eritrocitozat si mund te jene,qysh mund te jene,sa lloje,tipet eritrocitozat,eritrocitoza tipet e saj

Çka janë policitemitë dhe eritrocitozat ?

loading...

Çka janë policitemitë dhe eritrocitozat ?

Policitemitë janë gjendje patologjike në të cilat është i rritur numri i të gjitha qelizave të gjakut, kurse eritrocitozat janë gjendje në të cilat është i rritur vetëm numri i eritrociteve.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,policitemite,policitemia,policitemi,policitemia,policitemija,policitemia,eritrocitoza,eritreocitozat,eritrocitoza shqip 

Çka janë anemitë ?

loading...

Çka janë anemitë ?

Anemitë mund të definohen si zvogëlim i numrit të eritrociteve, apo si zvogëlim i sasisë së hemoglobinës në njësinë e vëllimit të gjakut.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,anemia,anemite,eshte anemia,anemite,anemija 

Sa janë vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial ?

loading...Sa janë vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial ?

Vlerat normale të shtypjes pjesore të dioksidit të karbonit në gjakun arterial (PaCO2) janë 4,8-5,9 kPa.

sa eshte vlera e shytpjes parciale te dioksidit te karbonit,dioksidi i karbonit presioni parciale ne gjakun arterialCili është shkaku më i shpeshtë i aneurizmës ?

loading...

Cili është shkaku më i shpeshtë i aneurizmës ?

Shkaku më i shpeshtë i aneurizmës është arterioskleroza, e pastaj infekcioni.pse paraqitet aneurizma,aneurizmat,pse shfaqen aneurizmat,aneurizmat shfaqja e tyre,pse paraqiten,pse paraqiten aneurizmat,aneurizma shqip,pse ndodh shfaqja e aneurizmave

Çka është aneurizma ?

loading...

Çka është aneurizma ?

Aneurizma është zgjerim i arteries, murin e së cilës e përbëjnë të gjitha shtresat e arteries (aneurysma verum).Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,aneurizma,aneurizmat,aneurizem,aneurismat 

Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë ?

loading...

Cilat janë plazhet kryesore të Shqipërisë ?


Plazhet kryesore të Shqipërisë janë : Plazhi i Velipojës, Plazhi i Shëngjinit, Plazhi i Talës, Plazhi i Durrësit, Plazhi i Divjakës, Plazhi i Semanit, Plazhi i Vlorës, Plazhi i Dhërmiut, Plazhi i Himarës, Plazhi i Sarandës.

plazhet e shqiperise cilat jane,kush jane Plazhet e Shqiperise,shqiperia dhe plazhet e saj,plazhet e Shqiperise

Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohet ?

loading...

Ku shtrihet Shqipëria dhe me cilat shtete kufizohet ?

Shqipëria apo Republika e Shqipërisë shtrihet në pjesën perëndimore të Gadishullit Ballkanik.

Shqipëria kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në perëndim me Maqedoninë dhe në jug me Greqinë.

me cilat shtete kufizohet shqiperia,ku gjendet shqiperia,ku ndodhet shqiperia,me kend kufizohet Shqiperia,shqipnia,shqiperia,

Kur unë të vdes - Agnesa Mahalla

loading...


Edhe unë do vdes edhe shpresat do më shuhen
edhe eshtrat do m’varrosen
e ëndrrat m'fundosen
s’do ket më krenari që e pata nket bot
sa do tregohesh e fort
përpiqesh t’zgjohesh por do t’jet e kot
Dheu të mbulon , më sdo kesh asgjë
edhe milonat e pallatin ,kush e pat do ta lë
sdo mund ta marri me veti
edhe po të deshi
as krali e as mbreti
Do qaj kush me deshti
e kush jo do qeshi
por un s’do derdhi lot
ashtu si bëra kur erdha n’ket botë
jo se nuk dua
por është e kot
se prap gjithçka që isha do jetë nën tokë...
s’do thuhen as fjalët që si thash
që ngurrova e për më von i lash
po kjo e vona u harrua
bashkë me gjërat që doja ti beja
të gjitha u shuan...
ndoshta shkrimet e mia me askush s’do ti lexoj
do më quajn veq ENGJELL që do ti mbroj
do thojnë edhe pse nuk shihet ajo jeton me ne
do jenë veq fjal se at'her per mua sdo ketë më jetë...

e kur të hy në varr asgjë s’do më mbetet
pos t’ju them se shihemi në botën tjetër

Autore e këtyre vargjeve: Agnesa A. Mahalla

poezi nga Agnesa Mahalla,vargje nga Agnesa Mahalla,tekste nga Agnesa Mahalla,vjersha shqip nga Agnesa Mahalla

Çka është jeta ?

loading...

Çka është jeta ?

Jeta është koha sa jeton një qenie e gjallë, koha që nga lindja deri në vdekjen e saj; koha gjatë së cilës një njeri jeton e punon në një vend (zakonisht një kohë e gjatë).Cka eshte jeta ,qka eshte jeta,ceshte jeta,cfare eshte jeta,qeshte jeta,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,jeta,jete,jetesa,jete dhe vepra 


Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?

loading...

Në sa faza kalon zhvillimi i personalitetit dhe cilat janë ato ?

Zhvillimi i personalitetit kalon nëpër 4 faza: 1.zhvillimi fizik i personalitetit 2.zhvillimi fizik i intelegjencës 3.zhvillimi fizik psikoseksual 4.zhvillimi fizik psikosocial.


personaliteti,zhvillimi i personalitetit,personaliteti zhvillimi i tij,zhvillimet e personalitetit,shqip,si zhvillohet personaliteti,cilat jane fazat e personalitetit

Çka është projektimi ?

loading...

Çka është projektimi ?

Projektimi kur mendimet,emocionet apo impulset i atribuon në personat tjerë,prezent tek idetë sumanute.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,projektimi psikologji,mekanizmi mbrojtes,projektimet,mekanizmat mbrojtes 

Tjerat postime

1 Prilli (1) 1 qershori (2) 10 (1) 17 shkurti (7) 28 nentori (7) 28 Nëntori (2) 5 (1) 7 (6) 7 marsi (7) 8 (1) 8 marsi (5) 9 (1) Abanozi (1) Abasidët (1) Abazoni (1) Abdesi (1) Abdylazis Islami (1) Abetarja (3) Ablacioni (1) Abrazioni (1) Abscesi (1) Absent radial pulse (1) Abshisa (1) Absolventi (1) Absorbentët (1) Absorbimi (2) Acari (1) ACE inhibitors (2) Acetoni (1) Acidet (1) Acidet biliare (1) Acidet yndyrore (2) Acidi askorbik (1) Acidi borik (1) Acidi folik (6) Acidi laktik (1) Acidi nikotinik (1) Acidi nitrik (2) Acidi parinarik (1) Acidi piruvik (1) Acidofil (1) Acute mitral regurgitation (1) Acute pericarditis (2) Adaptimi (1) Adelina Mamaqi (4) Adem Gajtani (2) Adem Jashari (3) Adem Ramadani (2) Adenohipofiza (1) Adenokarcinoma (1) Adenoma (1) Adeti (1) Adoleshenca (1) Adolf Hitler (1) Adoptimi (1) Adrenalina (1) Adresa (32) Adsense (3) Aerob (1) Aeroplani (1) Afarizmi (1) Afazia (2) Afazia motorike (1) Afazia përçuese (1) Afazia senzorike (1) Afekti (1) Afërdita (2) Afonia (1) Aforizma (3) Afrika (2) Afta (1) Afёrdita (1) Ag Apolloni (3) AgBiMed (1) Agjentët ekonomik (1) Agjentët infektivë (1) Agjerimi (6) Agjërimi (2) Agnesa Mahalla (6) Agnozioni (1) Agon Bislimi (7) Agrafia (1) Ahireti (1) Ahmedizmi (1) AIDS (11) Ajri (3) Akarcidet (1) AKI (3) Akilia (1) Akiloza (1) Aknemia (1) Aknet (2) Akomia (1) Akondroplazia (1) Akor (1) Akorea (1) Akoria (1) Akralis (1) Akranestezia (1) Akrastezia (1) Akrepi (1) Akromatizmi (1) Akromatociti (1) Akromatopsia (1) Akromatoza (1) Aksidentet e trafikut (3) Aksidenti (1) Aktinidet (1) Aktori (1) Aktrimi (1) Akulli (1) Akullorja (1) Akupunktura (1) Albatros Rexhaj (1) Albatrosi (3) Alber Kamy (1) Albin Kurti (1) Albumina (1) Aldosteroni (1) Alegoria (2) Alergjeni (1) Alergjia (2) Alergologjia (1) Alfabeti (1) Alfentanili (1) Algat (1) Algat blu te gjelbra (2) Algoritmi (1) Ali Asllani (2) Ali Pasha (1) Ali Podrimja (4) Aliazhet e hekurit (3) Aliazhi (1) Alibia (1) Alienët (2) Aliteracioni (1) Alkoolet (1) Allahu (2) Almedin Ejupi (2) Alpet Shqiptare (1) Alpha-blockers (1) Alternatori (1) Altin Cekodhima (1) Altruizmi (3) Alveolet (1) Ambasada (2) Ambulatory blood pressure recording (1) Amerika Jugore (2) Amerika Veriore (2) Amilaza (1) Amiloidoza (2) Amin (1) Aminat biogjene (1) Aminoacidet (2) Amoniaku (1) Amplituda (1) Amputacioni (1) Anafaza (1) Anafillaksa (1) Anafora (1) Analiza (11) Analiza dhe komenti i poezisë ''Albatrosi'' të Sharl Bodlerit (1) Analiza e dramës ''Cuca e maleve'' (1) Analiza e dramës ''Emira'' (2) Analiza e dramës ''Gof'' (1) Analiza e dramës ''Varri i qyqes'' (1) Analiza e komedisë ''Bretkosat'' (1) Analiza e komedisë ''Shumë zhurmë për asgjë'' (1) Analiza e komedisë ''Zogjtë'' (1) Analiza e novelës ''Plaku dhe deti'' (1) Analiza e poemës '' Çajld Haroldi'' (1) Analiza e poemës '' Erveheja'' (1) Analiza e poemës '' Liria'' (1) Analiza e poemës '' Scodra'' (1) Analiza e poemës '' Serafina Topia'' (1) Analiza e poemës ''Andrra e jetës Zoga'' (1) Analiza e poemës ''Bukuria'' (1) Analiza e poemës ''Eneida'' (1) Analiza e poemës ''Garda Krutane'' (1) Analiza e poemës ''I tretuni'' (1) Analiza e poemës ''Iliada'' (1) Analiza e poemës ''Kënga e Sprasme e Balës'' (1) Analiza e poemës ''Lissus'' (1) Analiza e poemës ''Odisea'' (1) Analiza e poemës ''Te dheu i huaj'' (1) Analiza e poemës ''Vaji i bylbylit'' (1) Analiza e poemës Bagëti e Bujqësi'' (1) Analiza e poezisë ''Paraja'' të Hasan Zyko Kamberit (1) Analiza e poezisë së Ali Podrimjes (1) Analiza e poezisë së Azem Shkrelit (1) Analiza e poezisë së Din Mehmetit (1) Analiza e poezisë së Pablo Nerudës (1) Analiza e romanit '' Bardha e Temalit'' (1) Analiza e romanit '' Dikush më buzëqeshte'' (1) Analiza e romanit '' I huaji'' (1) Analiza e romanit '' Lufta dhe paqja'' (1) Analiza e romanit '' Xha Gorio'' (1) Analiza e romanit ''Don Kishoti'' - Miguel Servantes (1) Analiza e romanit ''Era dhe Lisi'' (1) Analiza e romanit ''Gjenerali i ushtrisë së vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Karvani i bardhë'' (1) Analiza e romanit ''Kështjella'' (1) Analiza e romanit ''Kronikë në gur'' (2) Analiza e romanit ''Lumi i vdekur'' (1) Analiza e romanit ''Njeriu me top'' (1) Analiza e romanit ''Oh'' (1) Analiza e romanit ''Para Agimit'' (1) Analiza e romanit ''Përsëri në këmbë'' (1) Analiza e romanit ''Piramida'' (1) Analiza e romanit ''Rruga e shtëpisë sime'' (1) Analiza e romanit ''Shkëlqimi dhe rënia e shokut Zylo'' (1) Analiza e romanit ''Viti i mbrapshtë'' (1) Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare (1) Analiza e tragjedisë ''Mbreti Lir'' (1) Analiza e tragjedisë ''Persët'' (1) Analiza e tregimit ''Kukulla të ngrira'' (1) Analiza e veprave të Ali Podrimjes (1) Analiza e veprave të Anton Pashkut (1) Analiza e veprave të Sharl Bodlerit (1) Analiza e veprës '' Prometeu i mbërthyer'' (2) Analiza e veprës ''Epi i Gilgameshit'' (1) Analiza e veprës ''Komedia Hyjnore'' (1) Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë (1) Analiza e veprës ''Vdekja më vjen prej syve të tillë'' (1) Analiza e veprës ''Zani i zemrës'' (1) Analiza letrare (155) Analizatoret (1) Anamorava (1) Anasarka (1) Anatoksina (1) Anatomia (128) Anatomia patologjike (5) Anatria (1) Andon Zako Çajupi (7) Androgjenet (1) Andromeda (1) Andrra e jetës Zoga (1) Anekdota (2) Anekdotat (2) Anemia (1) Anemia mikrocitare hipokrome (1) Anemia pernicioze (1) Anesteziologjia (19) Anestezioni lokal (1) Aneurizma (1) Angina pectoris (10) Angina pektoris (1) Angiografia cerebrale (1) Angioplasty (1) Anijet (1) Anijet kozmike (1) Animacione (1) Animizmi (1) Anionet (2) Anketa (1) Ankthi (1) Anomalia (1) Anomalite e refraktimit (4) Anomaloskopi (1) Antarktida (2) Antibiotikët (1) Antibioza (1) Anticoagulants (1) Antidiabetiket oral (2) Antidiaroikët (1) Antidot (1) Antiemetikët (1) Antigjenet (3) Antioksidant (1) Antisepsa (1) Antisteriliteti (1) Antiteza (2) Antitrupat (2) Anton Pashku (6) Anton Santori (1) Antonimet (1) Antraksi (1) Antropometria (1) Antroponoza (1) Antropozoonoza (1) Anuria (1) Anza e Henleut (2) Aortic and mitral valve disease (1) Aortic coarctation (2) Aortic regurgitation (2) Aortic sclerosis (1) Aortic stenosis (6) Aparatet e anijeve kozmike (1) Aparatet elektrotermike (1) Aparati jukstaglomerular (1) Apele per ndihme (1) Apex beat (1) Apnea (1) Apoptoza (1) Apostrofa (1) Apraksia (4) Arabët (2) Argëtimi (1) Ari (1) Aristoteli (1) Aristrokracia (1) Ariu (2) Arkiva (30) Aroma (1) Arseniku (1) Arshi (1) Arsimi (2) Arsimimi shëndetësor (1) Arteria (1) Arterioskleroza (3) Artikulacioni (1) Artiola (1) Asdreni (5) Asepsa (1) Ashensori (1) Asidenti (2) Asonaca (1) Aspergilloza (1) Astenosfera (1) Asteroidi (1) Astigmatizmi (1) Astrit Lulushi (1) Atdheu (3) Ateizmi (1) Atelektaza (2) Ateromatoza (1) Ateroskleroza (4) Atmosfera (2) Atomet (4) Atomi (3) Atrial fibrillation (7) Atrial septal defect (7) Atrofia (3) Atrofia e bulbusit (1) Australia (2) Austria (1) Autizmi (7) Autobiografia (1) Autobusi (1) Autochthonous (1) Autoimuniteti (1) Autokracia (1) Automobili (1) Autopsia (2) Autosaldues (1) Autoshkolla (21) Autovaksina (1) Avaz (1) Avirulenca (1) Avni Tafili (17) Avulli (1) Azia (2) Baba (3) Bacterial endocarditis (3) Bagëti e bujqësi (4) Bajram Curri (1) Bajrami (1) Bakri (11) Bakteremia (1) Bakteret (7) Balanitis (1) Balena (1) Baleti (1) Balistika (2) Balistika e jashtme (1) Balistika kriminalistike (1) Ballkani (1) Balloon valvuloplasty (1) Bankat (1) Banori dhe shpresa e tij (1) Barcoleta (6) Bari (1) Barnat (7) Barnat antikanceroze (1) Barnat ekpektorante (1) Barnat kundër motilitetit (1) Barnat kunder ulqeres peptike (1) Barnat kunder vjelljes (1) Bashkëtingëlloret (1) Bashkëtinglloret (1) Bashkia (1) Bebeza (2) Bedri Dedja (1) Beduinët (1) Behgjet Pacolli (1) Bekir Halimi (24) Bërrylat (1) Bërthama (2) Besa - Besë (1) Besa e Konstandinit (1) Besim Muhadri (1) Besimet monoteiste (1) Besimi (1) Beta-blockers (1) Biandria (2) Bibliografia (1) Bicikleta (1) Bifurkacioni (1) Big Bangu (1) Bigamia (2) Bilal Golemi (1) Bilal Xhaferri (1) Bimet (1) Bimët e gjelbra (1) Biocenoza (1) Biocenozat (1) Biofizika (1) Biografia (82) Biokimia (45) Biokimia klinike (1) Biologji test (192) Biologjia (46) Biologjia molekulare (2) Bioprosthetic valve (1) Biosfera (1) Biosistematika (1) Biotopet (2) Biznesi (1) Bjeshkët e Nemuna (1) Blalock-Taussig shunt (1) Blej (3) Bleta (2) Bllokatoret e receptoreve H2 histaminike (1) Bodrumi (1) Bomba atomike (1) Bomba me hidrogjen (1) Bora (4) Borgjezi fisnik (1) Borgjezia (1) Borxhi (1) Bradikardia (1) Bregdeti (1) Brenga (1) Breshka (1) Bretkosa (2) Brikenë Meha (1) Bronkiolet (1) Bronkopneumonia (1) Brucelloza (2) Budizmi (1) Bufi (1) Bujku (1) Bukuria (1) Bukuroshja e Fjetur (1) Buqja (1) Burimi i infeksionit (1) c (1) Ç’u Mbush Mali (1) Çajld Haroldi (1) Calcium channel blockers (1) Calor (1) Çamëria (1) Cardiac defibrillators (1) Cardiology (74) Çarls Dikens (1) Carotid artery pulsations (1) CEFTA (1) Çeliku (2) Celuliti i orbites (1) Celuloza (3) Centralet elektrike (2) Çështë dhe Çdo të bëhet'' (1) CGI animation (1) Chest pain (1) Choki (1) Choroidal neovascularization (1) Chronic mitral regurgitation (1) Chronotropic incompetence (1) Ciankobalamina (1) Cigarja (1) Cikli kardiak (1) Cikli pentozik (1) Cikloni (1) Ciklopegjiket (1) Cilësia (1) Cirroza (6) Ciruset (1) Citati (1) Citoliza (1) Citoplazma (3) Çka është Seuli? (1) Coarctation of aorta (2) Collapsing pulse (1) Complications of infective endocarditis (1) Complications of prosthetic valves (1) Congenital heart diseases (1) Constrictive pericarditis (4) Continuous murmurs (1) Copat e huaja (2) Copat e huaja intrabulbare (4) Copat e huaja metalike ne korne (1) Copat e huaja ne korne (2) Cor bovinum (1) Corpus callosum (3) Corpus uteri (1) Cuca e maleve (2) Cunami (1) Cyanosis (1) Daja (1) Dakriocistiti (4) Dakriocistiti akut flegmonoz (2) Daktiloskopia (3) Dallendyshet (2) Daltonizmi (1) Daniel Defo (1) Dante Aligeri (3) Dante Aligieri (1) Dantroleni (6) Dardha (1) Dashuria (4) Daut Demaku (9) definicione (2) Degradimi (1) Dekameroni (1) Dekanati (1) Dekarboksilimi (1) Dekarboksilimi i aminoacideve (1) Deluzioni (1) Demografia (3) Demokracia (2) Demonet (1) Dendesia (1) Depedikulimi (1) Depresioni (1) Deratizimi (1) Derdhja (1) Dermatologjia (27) Dermatophyta inguinalis (1) Dëshirë e vërtetë e shqiptarëve (1) Dëshmorët (1) Determinantat antigjenike (1) Deti (2) Dextrocardia (1) Dezaminimi (1) Dezinfektimi (1) Dhelpra (1) Dhembet (1) Dhëmbët (1) Dhembja e barkut (4) Dhimitër Xhuvani (1) Diabeti (22) Diagnoza (9) Dialektet (1) Dialektet e gjuhës shqipe (1) Dialekti (1) Dialektizmat (1) Dialog (2) Dialogu (1) Diastolic dysfunction (1) Diateza (1) Dielli (5) Dieta (5) Diftongjet (1) Difuzioni (1) Digital Kosovo (5) Dijet e njerëzve të mëdhenj (1) Dijetaret (1) Diktatura (1) Dikush më buzëqeshte (1) Dimri (6) Din Mehmeti (1) Diseksioni (1) Dispraksia (1) Distilimi (1) Distribuimi (1) Distrofia yndyrore (2) Dita e Xhuma (1) Ditari (1) Dituria (1) Diuretics (1) Diureza (3) Divertikuloza e zorrës së trashë (1) Dizuria (1) Djali (1) Djali Shqiptar (1) Djalli (2) Doket (1) Doktrina e Krishtenë (1) Dokumentet (1) Dollari (1) Dolor (1) Don Kishoti (2) Don Zhuani (1) Dosjet (2) Dozat (1) Dozimi (2) Dr. Agon Bislimi (2) Dr. Driton Ferizi (1) Dr. Gëzim Galiqi (1) Dr. Imri Vishi (1) Drama (5) Dramatika (1) Drejtësia (1) Dreri (1) Dressler's syndrome (1) Drini i Bardhë (1) Drita në zemër (1) Dritëro Agolli (8) Drogat (4) Druri (27) Drusen (1) Dua (53) Duart (1) Ductus arteriosus (1) Duhani (20) Dukuria kimike (2) Durimi (1) Durimi dyfytyrësh (1) Dusk Drive (1) Dyshimi (2) E drejta civile (3) E-Biznesi (1) Earn Money (3) Ebu Hanife (1) Echinococcus granulosus (1) Edema (3) Edema angioneurotike (3) Edema e kornese (1) Edmond de Amiçis (2) Edukata (1) Edukimi sanitar (1) Edukimi shëndetsor (1) Efektet anesore (3) Efikasiteti diagnostik (1) Efikasiteti terapeutik (1) Egzogamia (2) Eideza (1) Eisenmenger complex (1) Eisenmenger syndrome (3) Ejection click (1) Ekologjia (2) Ekonomia (145) Ekonomiksi (3) Eksperimenti (1) Ekstraneti (1) Eksudati (2) Ekzaminimi (4) Ekzfotalmometri (1) Elegjia (2) Elektroencefalografia (1) Elektroforeza (2) Elektrolitët (2) Elektroliza (1) Elektromiografia (1) Elektromotori (1) Elektronegativiteti (1) Elektronet (1) Elementet e bllokut (1) Elementet kalimtare (2) Elementet kimike (1) Elementet Letrare (7) Eliminimi (1) Emancipimi (1) Emancipimi i femrës (1) Emanetu Feridetun (1) Embolia (4) Embolia e arteries qendrore te retines (3) Embolusi (1) Embrioni (2) Emfizema (1) Emfizema subkutane (1) Eminem (1) Emra Shqip (2) Emrat (1) Emrat abstraktë (2) Emrat e përgjithshëm (3) Emrat e përveçëm (3) Emrat konkretë (2) Emri (11) Emri i përgjithshëm (1) Emri i përveçëm (1) Ena e gjakut (1) Encefalopatia (1) Endemia (1) Enderr (2) Enderrat (14) Endocarditis (1) Endogamia (2) Endokrinologjia (1) Endometriumi (2) Endotendineum (1) Eneida (1) Energjia (4) Enët e gjakut (1) Enflurani (3) Enis Presheva (1) Enkelejd Lamaj (1) Entropia (1) Enukleacioni i syrit (2) Enumeracioni (1) Enver Gjergjqeku (1) Enver Robelli (1) Enzimet (2) Epanastrofea (1) Epi i Gilgameshit (2) Epidemia (1) Epidemiologjia (22) Epiderma (1) Epidermophytia inguinalis (1) Epiglotisi (1) Epika (1) Epilepsia (5) Epiteli (3) Epiteli shumeshtresor i sheshte (2) Epitendineum (1) Epiteti (1) Epithalamus (1) Epitopet (1) Epoka (1) Epshet. Uria (1) Epshi (1) Eqrem Çabej (1) Era (2) Eradikimi (1) Erb's point (1) Eritroblastoza fetale (3) Eritrocitet (5) Ernest Hemingway (1) Ernest Koliqi (1) Ernesto Sabato (1) Erozioni (1) Erozioni i kornese (3) Ersilja Çeli (4) Ervehaja (1) Esad Mekuli (2) Esat Stavileci (1) Ese (127) Ese per 17 shkurtin (1) Ese per 28 nentorin (2) Ese per 8 marsin (1) Ese per Arsimin (1) Ese per atdheun (2) Ese per dashuri (1) Ese për dashurinë (2) Ese per dimrin (1) Ese per durimin (1) Ese per familjen (2) Ese per femijet (2) Ese per leximin (2) Ese per librin (2) Ese për nënën (1) Ese per pranveren (5) Ese për pushimet verore (1) Ese per pushtetin (1) Ese per shkollen (1) Ese per shokun (1) Ese per veren (1) Eseja (1) Eshtrat (2) Eskili (2) Essay (8) Estrogjenet (1) Estrogjeni (3) Ethet (2) Ethet hemorragjike Krime-Kongo (7) Etika (1) Etika Islame (1) Etiologjia (25) Etja (1) Etleva Durmishi (1) Etnija (2) Etnografia (1) Eufemizmi (1) Euro (1) Evakuimi (1) Evropa (2) Ezani (3) Ezani më i mrekullueshëm i Bilalit (1) Fabula (10) Facebook (5) Fadil Maloku (3) Fagocitoza (2) Faik Konica (4) Fakte Historike (6) Fakte shkencore (15) Faktoret e rrezikut (2) Fakulteti (1) Falja (1) Falja e namazit (11) Fallot's tetralogy (5) Familja (5) Familja patriarkale (1) Fan Noli (3) Fantazmat (1) Faqe (284) Faqet e institucioneve të Kosovës (1) Faringu (1) Farkëtimi (1) Farmakodinamika (1) Farmakokinetika (1) Farmakologjia (69) Fatet (1) Faton Bislimi (2) Fatos Arapi (2) Fauna (1) Fausti (1) Febris continua (1) Febris intermitens (1) Febris recurens (1) Febris remitens (1) Febris undulans (1) Federata Mikroneziane (1) Feja (7) Feja Islame (793) Fejesa (1) Fejzi Bojku (1) Fekonditeti (1) Fëmija (1) Femijet (2) Femra (4) Femrat (1) Fenilketonuria (2) Fenotipi (1) Feokromocitoma (1) Ferizaj (1) Fertiliteti (1) Festa e shkollës (1) Fetishizmi (1) Fetva (1) Figura e krahasimit (2) Figurat Letrare (41) Fijet asociative (1) Filip Shiroka (4) Filma (46) Filma me titra shqip (7) Filmi (10) Filmofil Group (1) Filtrimi (1) Filtrimi glomerular (1) Fimoza (1) Firma (2) Fisi (1) Fisnik Ismaili (1) Fistula (1) Fitim Uka (1) Fito leke (5) Fito Para (11) Fito trafik (1) Fizika (7) Fizika Kuantike (1) Fiziologjia (83) Fiziologjia Patologjike (73) Fjala (2) Fjale te urta (10) Fjalë të urta (1) Fjale te urta Islame (2) Fjale te urta per ambicjen (1) Fjale te urta per besimin (1) Fjale te urta per vellaun (1) Fjale te urta per vullnetin (1) Fjale te urta per zhgenjimin (1) Fjalët e parme (1) Fjalët e përbëra (1) Fjalët e qiririt (2) Fjalët e urta (3) Fjalët jo të parme (1) Fjali të përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalia (7) Fjalia dëftore (2) Fjalia dëshirore (2) Fjalia e përbërë (7) Fjalia e thjeshtë (1) Fjalia nxitëse (2) Fjalia pyetëse (2) Fjalia thirrmore (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje (5) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje kundërshtuese (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje përmbyllëse (1) Fjalitë e përbëra me bashkërenditje veçuese (1) Fjalitë e përbëra me nënrenditje (1) Fjalor (3) Fjalor Anglisht Shqip (2) Fjalor shqip arabisht (1) Fjalori (96) Fjalori frengjisht shqip (1) Flagranca (1) Flamuri (3) Flavoproteinat (1) Flebiti (1) Flegmona (2) Flegmona e kapakeve (1) Flegmona e orbites (4) Flora (1) Flora Brovina (4) Fluoresceina (1) Fluori (1) Flutura (1) Fluturaket (1) Fluturimet ne hapesire (1) Fobia (3) Folja (6) Folklori (1) Folkodina (1) Fonema (1) Fonemat (1) Fonetika (1) Fonologjia (1) Forca e frenimit ne rrota (1) Forma (1) Format farmaceutike (2) Formatizimi i kompjuterit (1) Formula strukturore (1) Forumi i Te Rinjve Muslimane (3) Fosfori (1) Fosilet (2) Foto (63) Fotokoagulimi me laser (1) Fragment (1) Fragmente (1) Franca (1) Françesko Petrarka (1) Frekuenca (1) Frekuenca e punes se zemres (1) Frenat me disk (1) Fridrih Niçe (1) Fridrih Shiler (1) Friedreich's ataxia (1) Frutat (1) Frymëmarrja indore (2) Fshatari (1) Fumigacioni (1) Fun (4) Functio laesa (1) Fundusi i syrit (1) Funksioni (10) Fuqia (1) Fusha kortikale motorike e të folurit (1) Fusha leksikore (1) Fusha magnetike (1) Fusha primare motorike (1) Fusha vizive (2) Fusnota (1) Futbolli (1) Fyell' i Bariut (1) Gabriel Garsia Markez (1) Galaktika (1) Gallavardin phenomenon (1) Gallbladder (1) Gamaglobulinat (1) Gangrena (2) Gaqo Bushaka (1) Garda Krutane (1) Gaspër Pali (1) Gastriti (2) Gastrulimi (1) Gavril Dara (1) Gavril Dara i Riu (1) Gazeta (1) Gazetari (2) Gazrat (1) Gezim Kelmendi (7) Gëzim Kelmendi (1) Gihti (1) Gingivostomatiti herpetik (1) Giza (2) Gjahu (1) Gjakderdhja (5) Gjaku (19) Gjarpëri (1) Gjedhi (1) Gjëegjëzat (1) Gjendja flagrante (1) Gjendja urgjente (1) Gjenerale (45) Gjenerali i ushtrise se vdekur (2) Gjenet (8) Gjenetika (1) Gjeni (1) Gjenotipi (1) Gjeografi (82) Gjeografi test (161) Gjeravica (2) Gjergj Fishta (2) Gjinekologjia (15) Gjinia (1) Gjinia asjanëse e emrit (1) Gjinia dramatike (1) Gjinia e emrit (1) Gjinia epike (1) Gjinia lirike (1) Gjirafa (1) Gjitaret (1) Gjitarët (1) Gjithësia (2) Gjon Buzuku (1) Gjuha (4) Gjuha angleze (1) Gjuha arabe (1) Gjuha artistike (1) Gjuha dhe Letersia (2) Gjuha e folur (1) Gjuha e shkruar (1) Gjuha gjermane (48) Gjuha italiane (1) Gjuha jonë (2) Gjuha Shqipe (254) Gjuhë dhe letërsi (4) Gjuhë shqipe dhe Letërsi (60) Gjumi (3) Gjykata (1) Gjykimi (1) Gjyshja (2) Glaukoma (19) Glaukoma kongjenitale (1) Glaukoma neovaskulare (4) Glicerina (1) Glomeruli renal (2) Glomerulonefriti (1) Glukoza (3) Goca e detit (1) Goja (1) Gomari (1) Gostia (1) Gradacioni (1) Gramatika (27) Granulocitet (1) Granulomes sifilitike (1) Gripi (6) Grupe (2) Grupet e zanoreve (1) Grupet shoqërore (1) Grupi i gjakut (1) Guljelmo Markoni (1) Gunga (1) Gurët e Kilit (1) Guri i Bardhë (1) Gus (1) Gusha endemike (1) HAARP (1) Hadithe (120) Hadithe per diten e Xhuma (1) Hadithe per vdekjen (1) Hajla (1) Hakeri (1) Haki Stërmilli (1) Halazioni (1) Halid El-Beker (1) Halil Xani (1) Halucinacionet (2) Hamleti (2) Haptenet (1) Haqif Ibrahimi (2) Hartim per librin (1) Hartim per pranveren (2) Hartim per shokun (1) Hartime (54) Hartime Ese per pavaresine (2) Hartime per leximin (1) Hasan El-Basriu (3) Hasan Prishtina (1) Hasan Zyko Kamberi (1) Havarixhet (1) Head lice (2) Heart sound (2) Heart transplantation (1) Hekuri (7) Helicobacter pylori (1) Helikazat (1) Helminet (1) Hematologjia (2) Hematoma (1) Hematoma epidurale (1) Hematoma retrobulbare (1) Hematoma subdurale (1) Hematoma traumatike e kapakeve (1) Hemiplegia (1) Hemoftalmusi (2) Hemoglobina (1) Hemokultura (1) Hemoliza (1) Hemoragjia (2) Hemorragjia subarahinoidale (1) Hemostaza (1) Hëna (2) Heparin (1) Hepatitet (1) Hepatiti B (1) Hepatojugular reflux (1) Hermann Hesse (1) Hernia inguinale (1) Herpesi Labial (1) Hidrocefalusi (1) Hidrocentralet (1) Hidrogjeni (1) Hidroliza (1) Hifema (9) Hifema traumatike (1) Hijalinoza (2) Hil Mosi (2) Himni (1) Himni i Flamurit (1) Hiperbola (4) Hiperemia (1) Hiperemia aktive (1) Hiperemia pasive (1) Hipermetropia (2) Hiperplazia (1) Hipertensioni arterial (3) Hipertermia (1) Hipertermia malinje (1) Hipertrofia (3) Hipervitaminoza (1) Hipervitaminoza D (1) Hipoalbuminemia (1) Hipofiza (2) Hipoglikemia (1) Hipokriti (1) Hipokrizia (1) Hipoksia (1) Hipostenuria (1) Hipotalamusi (3) Hipotensioni arterial (1) Hipotermia (1) Hipoteza (1) Hipovitaminoza A (1) Hipovitaminoza C (1) Hipovitaminozat (1) Histamina (2) Histologjia (68) Histoplazmoza (1) Historia (71) Historia e Kaçanikut (1) Historia e Skënderbeut (1) Hivi (9) Hixhame (1) Holiday heart syndrome (1) Holografia (1) Holt-Oram syndrome (1) Homeostaza (2) Homeri (3) Homonimet (2) Honore de Balzak (2) Hordeolumi (1) Hormonet (3) Horoskopi (1) Hosting (1) Humanizmi (2) Humbja akute e te parit (1) Humbja e peshes (1) Humbja e te pamurit (1) Humor (30) Hurmet (1) Hutbeja lamtumirëse e Pejgamberit a.s (1) Hypertension (8) Hypertrophic cardiomyopathy (4) Hypospadia (1) I dashuri atdhe (1) I huaji (1) I sëmuri imagjinar (1) I tretuni (1) Ibën Abasi (1) Ibën Kajimi (1) Ibrahim Rugova (2) Ideja e veprёs letrare (1) Iftari (1) Ilaçet (1) Ilahi (2) Iliada (2) Iljasa Salihu (19) Iluminati (1) Imam Ibn Kajimi (2) Imam Shafiu (1) Imigrimi (2) Immanuel Kant (1) Imri Vishi (3) Imuniteti (4) Imuniteti humoral (1) Imuniteti i fituar (1) Imuniteti i lindur (1) Imuniteti jospecifik (1) Imunodeficienca (1) Imunogjenet (2) Imunologjia (13) Imunosupresoret (1) Incesti (1) Indet (3) Indet e buta (1) Indet e thella (1) Indi (1) Indi kercor (1) Indi kockor (1) Indi nënlëkuror (1) Indi nervor (1) Indications (2) Indications for valve replacement (1) Indikacionet (8) Individi (1) Induksioni magnetik (1) Infarkti (7) Infarkti miokardial (1) Infective endocarditis (4) Infeksioni (5) Infeksioni intrabulbar (1) Infeksioni kriptogjen (1) Infertiliteti (1) Inflamacioni (12) Informacionet (1) Informata (2829) Informatat (2) Informatika (59) information (63) Inhalimi (1) Inhibitoret e pompes proteinike (1) Injektimi (1) Inkubacioni (2) Insuficienca (1) Insuficienca e zemrës (1) Insuficienca hepatike (1) Insuficienca kronike renale (1) Insuficienca renale (1) Insula (1) Insulina (3) Insulti cerebral (1) Integumenti (1) Internal Medicine (208) Interneti (8) Internimi (1) Intervista (1) Intonacioni (1) Intraneti (1) Intubimi (1) Inversioni (1) Investimet (1) Irfan Jahiu (2) Irfan Salihu (10) Iridocikliti (6) Iridocikliti fibrinopurulent (1) Iridocikliti hipertenziv (1) Iridocikliti serofibrinoz (1) Iridocikliti seroz (1) Iridodializa (1) Iriqi (1) Irisi (1) Ironia (1) Islami (8) Islamizmi (1) Ismail Kadare (27) Ismail Qemali (1) Italia (1) Izopreni (1) Izostenuria (1) Izraeli (1) Jakov Xoxa (3) Jakup Hasipi (1) Jakup Krasniqi (1) Jejunumi (1) Jerusalemi (1) Jeta (5) Jeta e Profetit Muhamed a.s (1) Jeta e re (1) Jeta e varrit (1) Jeta pas vdekjes (2) Jetmir Jakupi (1) Jodidet (1) Jonet (4) Jonet e Ca (1) Josip Rela (1) Judaizmi (1) Jugular pulse (1) Jugular venous pulsations (3) Jupiteri (1) Juvenila (1) Kaçaniku (2) Kadmiumi (2) Kafeneja jonë (1) Kafka (1) Kaheksia (1) Kalcifikimi (1) Kalciumi (2) Kalifati Arab (1) Kaliumi (1) Kallëzimi popullor (1) Kallezuesi (1) Kallëzuesi (3) Kallëzuesori (1) Kamera (1) Kanali inguinal (1) Kanceri (4) Kanella (1) Kanioni (1) Kapaciteti vital (1) Kapsula e Bowmanit (1) Karakteri (1) Karbohidratet (1) Karboksilaza (1) Karburanti (2) Karcinoma (1) Kardiologjia (3) Karl Marx (1) Kartagener's syndrome (1) Kasta (1) Katarakta traumatike (1) Katarakti (2) Katekolaminat (1) Kationet (1) Kënaqësia (1) Kënga e mjellmës (1) Këngët e mbrëmjes (1) Këngët kreshnike (1) Keratitet (6) Keratometri (1) Kercat e laringut (1) Kerci (1) Kerci hialin (2) Kërkesa (2) Kërkesa postimesh nga vizitorët (1) Kërpudhat (1) Keshilla (187) Këshilla (194) Keshilla Islame (114) Keshilla Mjekesore (6) Keshilla Shendetesore (2) Këshillat e Llukmanit a.s (1) Kështjella (1) Ketoacidoza (1) Kim Mehmeti (1) Kimi (2) Kimia (27) Kinetozat (1) Kinina (1) Kirurgjia (35) Kitina (1) Klasicizmi (1) Klasicizmi francez (1) Klishe (1) Klizmat (1) Klorpropramidi (1) Kloruri i natriumit (1) Koaguli postmortal (1) Koagulimi (1) Kobalti (3) Kocka kompakte (1) Kockat (4) Kodi gjenetik (1) Kodi i Balave (1) Kognicioni (1) Koha (2) Koilonychia (1) Kokarboksilaza (1) Kolagjeni (2) Kolë Jakova (1) Kolera (4) Kolesteroli (5) Kollitja (1) Koma (2) Kombësia (1) Kombi (4) Komedia (3) Komedia Hyjnore (3) Komensalizmi (1) Komente (3) Komente letrare (24) Komente për poezi (16) Komentimi i ëndrrave (73) Komocionet (1) Kompetenca (1) Kompjuteri (1) Komplementi (2) Komplikimet (2) Komploti (1) Komponimet Helate (1) Komponimet kimike (1) Komponimet komplekse (5) Kompozicioni (3) Komuna (1) Komunikacioni rrugor (1) Komunikimi (3) Koncepti (1) Kondrocitet (1) Konflikti (1) Konflikti i Edipit (1) Kongresi i Alfabetit të gjuhës (1) Konina (1) Konjugimi (1) Konjuktiva (2) Konjuktiviti (4) Konjunktiva (1) Konjunktiva e fornikseve (1) Konjunktiva e kapakëve (1) Konjunktivi kronik (1) Konjunktiviti (3) Konjunktiviti alergjik (1) Konjunktiviti bakterial (3) Konjunktiviti epidemik (1) Konjunktiviti kronik (1) Konjunktiviti neonatal (1) Konjunktiviti vernal (2) Konstipacioni (1) Konstitucioni (4) Konsumi (1) Kontaksioni izotonik (1) Konteksti (1) Kontinentet (2) Kontinenti (1) Kontraceptivet oral (1) Kontraksionet e muskulit (1) Kontraksioni ekscentrik (1) Kontraksioni izometrik (1) Kontrasti (1) Kontuzioni i bulbusit (2) Kooperativat (1) Kopaoniku (1) Koprraci (2) Korbi (1) Koreografia (1) Korja e trurit te madh (2) Kornea (14) Korpuskuat renale (3) Korrupsioni (1) Korteksi i veshkes (1) Kortikosteroidet (1) Kortizoli (1) Kosova (16) Kostoja (1) Kostoja shtesë (1) Kozmopolitizmi (1) Krahasimi (1) Krahina (1) Krijimi letrar (1) Kriminalistika (92) Krishterimi (1) Kristalet (1) Kristalizimi (1) Kriteret e Harvardit mbi vdekjen (1) Kritika Letrare (67) Kriza tireotoksike (1) Kromatina (1) Kromi (9) Kromozomet (3) Kronika (1) Kronikë në gur (2) Kryefjala (8) Kryeqyteti (10) Ksenofobia (1) Kseroderma (1) Kseroftalmia (1) Kuadri filmik (1) Kufiri etnik (1) Kufiri shtetëror (1) Kuize (18) Kuize nga Autoshkolla (4) Kujdesi (1) Kukulla (1) Kukulla ime (1) Kukulla të ngrira (1) Kultura (2) Kumanova (1) Kunderindikacionet (2) Kundrinori (7) Kundrinori i zhdrejtë (1) Kundrinori i zhdrejtë pa parafjalë (1) Kurani (4) Kurbeti (1) Kurime (2) Kuriozitete (46) Kuriozitete matematikore (1) Kush e solli Doruntinën (1) Kushtetuta (1) Kussmaul's sign (1) Kuvendi (1) Kuvendi i Arbërit (1) Laboratori i kimisë (1) Lahuta e Malcisë (1) Lajme (75) Lajmi (1) Lakimi (2) Lakimi i mbiemrit (1) Lakuriqi (1) Lamelat kockore (1) Lantanidet (1) Laparoskopia (1) Lapidari (1) Laringu (4) Lasgush Poradeci (3) Laura Fazliu (1) Laureta Gashi (11) Left ventricular systolic dysfunction (1) Legjenda (3) Leksikologjia (1) Leksiku (1) Lëkura (2) Lendimet kimike te syrit (3) Lendimet perforative (8) Lëngu brendaqelizor (1) Lengu cerebrospinal (8) Lengu trunoshpinor (8) Lëngun jashtëqelizor (1) Leo Tolstoy (2) Leomioma (1) Lepuri (4) Letargjia (1) Letersia (53) Letërsia (3) Letërsia arkaike (1) Letërsia greke (1) Letersia shqipe (2) Letra (1) Letra dashurie (1) Leukemia (1) Leukocitet (2) Leukoplastet (1) Levine's sign (1) Levirati (2) Levizja (1) Leximi (1) Lezionet paraneoplastike (1) Li-Fi (1) Libra (4) Libra shqip (14) Libraria (1) Libri (5) Libri i Autoshkollës (1) Lidheza (1) Lidhëzat (2) Lidhja (3) Lidhja e Kombeve (1) Lidhja e Prizrenit (1) Lidhja kovalente (1) Lidhjet kimike (2) Lidokaina (1) Ligatura e Stianusit (1) Ligjerata e drejte (1) Ligjërata e zhdrejtë (1) Ligjerata islame (1) Ligjet (1) Ligji i Arkimedit (1) Ligji i efektit (1) Ligji i Faradeit (1) Ligji i Paskalit (1) Ligji periodik (1) Likuiditeti (1) Limanet detare (1) Limfa (1) Limfocitet (1) Limfogranulatoza (1) Limfoma (1) Lindje (5) Lipaza (1) Lipoma (1) Liria (1) Lirika (1) Lissus (1) Litenshtajni (1) Litiumi (1) Litosfera (1) Litota (2) Liver (3) Llava (1) Llojet e kundrinorit (1) Llojet e transportit (1) Llojet e transportit tokesor (1) Llokman Hoxha (2) Lobi i veshkes (1) Lobusi renal (1) Lodhja (1) Logjika (1) Logo (1) Logopedia (7) Lojna (34) Lojra (4) Lokomotiva (1) Loni Papa (2) Lopa (1) Luan Starova (1) Luani (4) Luani dhe miu (1) Lufta (1) Lufta e Ftohtë (1) Lugaja (1) Lugina (1) Luigj Gurakuqi (1) Lukthi (1) Lule më lule (1) Lulet e verës (1) Luli i vocërr (1) Lulja e kripës (1) Lulzim Susuri (12) Lumi (2) Lumi i vdekur (1) Lumturia (4) Lutembacher syndrome (1) Lutje (46) Lyra (1) Macja (3) Macja në ëndërr (1) Macula densa (1) Maculopathy (1) Madhësit dalëse (1) Madhësit hyrëse (1) Magjia (4) Magjia e dashurisë (1) Magjia e zeze (1) Magjistaret (3) Magma (1) Magnetofoni (1) Maja e Gjeravicës