Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e tragjedisë ''Hamleti'' - William Shakespeare

Hamleti - Analiza

Hamleti Tragjedia '' Hamleti ''  Analize apo referat Kjo vepër apo '' Hamleti '' veçohet me ideale humaniste , meditime filozofike,stil të përsosur dhe përjetime estetike. Historinë e familjes '' Hamleti '' së pari e shënoi Sakson Gramatiku në fund të shekullit XII , më 1580 u dha në teatër londinez '' Hamleti' ' e shkruar nga Tomas Kidi . Shekspiri krijoi variantin origjinal me këtë temë . Paraqitjen e kësaj tragjedie e paralajmëron tragjedia Jul Cezari . Cezari ka tiparet e një mbreti , diktatori dhe antipatiku por në vepër një prej personazheve të veprës ,,Jul Cezari‟‟ i quajtur Markoni thotë se ai është njeri i ndershëm. '' Hamleti' ' para vetes shtron pyetjen nëse historia dhe Shekspiri e dënuan vrasjen e Cezarit diktator nga Bruti republikan atëherë si do të ndryshohet e keqja kur diktatura nuk dënohet po republika. Nis me atmosferë të rëndë, pushteti kot mundohej

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more