Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Qershia

Sekreti i konsumimit të qershisë

Ushqimet kanë një rol të rëndësishëm në jetëgjatësinë e njeriut. Disa nga ushqimet bazë që ndikojnë në shëndetin tonë janë, vera e zezë, kosi dhe qershitë, ndikojnë në jetëgjatësi. Sipas një studimi të kryer nga shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë kanë dalë në përfundim se mendja e shëndoshë, dëshira për të punuar dhe konsumimi i qershive zgjatin jetën e njeriut. Qershia është një frut që ka në përmbajtjen e saj polifenole, molekula që gjenden në këtë dru frutor, të cilat mbrojnë organizmin e njeriut nga infeksionet, si dhe nga rrezet e dëmshme ultravioletë. Në bazë të studimit u arrit në përfundim se njerëzit që konsumojnë 650 mg polifenole në ditë jetojnë më gjatë se të tjerët.

Qershia - vjershë

 Qershia Si sy fëmije Sy vocrraku Qesh qershia Kuq si gjaku E kur e ha Ah, sa lezet Thuaj e ke larë Me shërbet. E Qefserja N'vesh e var Duket sikur Margaritar. vjersha per qershine,vjershe qershi,qershia vjershe per femije,vjersha per qershijen,qershi vjershe,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more