Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Copat e huaja intrabulbare. Show all posts
Showing posts with label Copat e huaja intrabulbare. Show all posts

Copa e huaj intrabulbare nga hekuri shkakton :


Copa e huaj intrabulbare nga hekuri shkakton :

a.    Sideroze
b.    Halkoze
c.    Nuk shkakton ndryshime kimike

Copa e huaj intrabulbare nga hekuri shkakton :

a.    Sideroze
b.    Halkoze
c.    Nuk shkakton ndryshime kimike

Copa e huaj intrabulbare duhet të largohet sa më parë nga syri sepse :


Copa e huaj intrabulbare duhet të largohet sa më parë nga syri sepse  :

a.    Mund të shkaktojë endoftalmit
b.    Mund të shkaktojë endoftalmit dhe dëmtime kimike në brendinë e syrit
c.    Mund të lihet në sy pa ndonjë rrezikCopa e huaj intrabulbare duhet të largohet sa më parë nga syri sepse  :

a.    Mund të shkaktojë endoftalmit
b.    Mund të shkaktojë endoftalmit dhe dëmtime kimike në brendinë e syrit
c.    Mund të lihet në sy pa ndonjë rrezik


Rentgenografia e orbitave për prezence të copës së huaj duhet të bëhet :


Rentgenografia e orbitave për prezence të copës së huaj duhet të bëhet :

a.    Në çdo rast me perforacion dhe kontuzion të syrit
b.    Në çdo infeksion të syrit
c.    Nuk bëhet


Rentgenografia e orbitave për prezence të copës së huaj duhet të bëhet :

a.    Në çdo rast me perforacion dhe kontuzion të syrit
b.    Në çdo infeksion të syrit
c.    Nuk bëhet

Copat e huaja intrabulbare duhet të largohen pasi që paraqesin :


Copat e huaja intrabulbare duhet të largohen pasi që paraqesin :

a.    Rrezik për zhvillimin dhe perzistimin e infeksionit intrabulbar
b.    Rrezik për ablacion të retinës
c.    Nuk paraqesin ndonji rrezik

Copat e huaja intrabulbare duhet të largohen pasi që paraqesin :

a.    Rrezik për zhvillimin dhe perzistimin e infeksionit intrabulbar
b.    Rrezik për ablacion të retinës
c.    Nuk paraqesin ndonji rrezik

Namazi

Syzat