Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Organelet qelizore

Çfarë funksioni kanë mitokondriet ?

Çfarë funksioni kanë mitokondriet ? Mitokondriet janë organele në të cilat krijohet energjia e nevojshme për të gjitha proceset biokimike të cilat zhvillohen në qelizë,e të cilat mundësojnë funksionimin dhe ekzistencën e saj. Prandaj me të drejtë këto organele cilësohen apo shënohen si uzina energjetike të qelizës.  cfare roli kane mitokondriet,mitokondriet,funksioni,cilat jane uzinat energjetike te qelizes,uzinat e qelizes,uzinat energjetike te qelizes,qeliza dhe uzina energjetike te saj

Mitokondriet

Mitokondriet janë organele në të cilat krijohet energjia e nevojshme për të gjitha proceset biokimike të cilat zhvillohen në qelizë,e të cilat mundësojnë funksionimin dhe ekzistencën e saj. Prandaj me të drejtë këto organele cilësohen apo shënohen si uzina energjetike të qelizës.   Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,mitokondriet,mitokondria,mitokondret,mitokondriet, cili eshte roli i mitokondrieve,funksioni i mitokondrieve, cfare roli kane mitokondriet,mitokondriet, shqip  

Çka është citoplazma ?

Çka është citoplazma ? Përmbajtja me të cilën është e mbushur dhe në të cilën janë zhytur të gjitha pjesët përbërëse të qelizës quhet citoplazmë .  Ajo është gjysmë e lëngshme, gjysmë e tejdukshme, tretje e dendur e ujit në të cilën janë të shpërndara numër i madh i materieve.   Në citoplazmë ka pjesëza speciale të cilat janë të mbështjella, gjithashtu, me membranë, të quajtura organele , ose ” organe të vogla ”. ceshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, cfare eshte citoplazma, qka eshte citoplazma, cfare eshte citoplazem, qka eshte fjala citoplazem, definicioni citoplazem, citoplazma shqip, 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more