Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Atmosfera

Çka është biosfera ?

Biosfera (apo sfera e jetës) është tërësia e ekosistemeve të ndryshme të pranishme në tokë; ajo shtrihet nga gropat oqeanike deri në majat e maleve dhe përfshin sferat e tjera të planetit: atmosferën (apo sferën e ajrit); litosferën (sferën e shkëmbinjëve); biosfera (apo sfera e ujit).  Mes këtyre sferave ka ndërveprime të ndërlikuara, të cilat krijojnë kushtet e ekuilibrit. qka eshte biosfera,qka jane biosferat,qfare quajme biosfera,biosfera shqip,qka kuptojme me biosfere,biosfera kuptimi,

Çka është atmosfera ?

Atmosfera 1. Masë ajri që mbështjell Tokën dhe disa trupa të tjerë qiellorë. Atmosferë e lartë (e ulët). Atmosfera e Tokës. Shtresat e atmosferës . Lagështia e atmosferës. Ftohja (ngrohja) e atmosferës.   2. Ajri i një vendi, ajri që thithim në një hapësirë. Atmosferë e rëndë. Prish atmosferën.   3. fig. Ajo që na rrethon, kushtet në të cilat jetojmë ose zhvillohet një veprimtari, rrethanat që ndikojnë mbi diçka; mjedis. Atmosferë e ngrohtë (miqësore). Atmosferë e shëndoshë (e gjallë). Atmosferë revolucionare. Atmosfera politike. Atmosferë pune (lufte). Atmosferë gëzimi (feste). Ngroh (përmirëson) atmosferën. Helmon atmosferën.   4. sh. ~Ë, ~ËT fiz., tek. Njësi matëse e trysnisë së gazeve dhe të lëngjeve, e barabartë me trysninë e një kilogrami në një sipërfaqe prej një centimetri katror.  Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm,shqip,eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane,atmosfera,atmosfere,atmosferat,atmosfer

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more