Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është biosfera ?


Biosfera (apo sfera e jetës) është tërësia e ekosistemeve të ndryshme të pranishme në tokë; ajo shtrihet nga gropat oqeanike deri në majat e maleve dhe përfshin sferat e tjera të planetit: atmosferën (apo sferën e ajrit); litosferën (sferën e shkëmbinjëve); biosfera (apo sfera e ujit). 

Mes këtyre sferave ka ndërveprime të ndërlikuara, të cilat krijojnë kushtet e ekuilibrit.

qka eshte biosfera,qka jane biosferat,qfare quajme biosfera,biosfera shqip,qka kuptojme me biosfere,biosfera kuptimi,

Biosfera (apo sfera e jetës) është tërësia e ekosistemeve të ndryshme të pranishme në tokë; ajo shtrihet nga gropat oqeanike deri në majat e maleve dhe përfshin sferat e tjera të planetit: atmosferën (apo sferën e ajrit); litosferën (sferën e shkëmbinjëve); biosfera (apo sfera e ujit). 

Mes këtyre sferave ka ndërveprime të ndërlikuara, të cilat krijojnë kushtet e ekuilibrit.

qka eshte biosfera,qka jane biosferat,qfare quajme biosfera,biosfera shqip,qka kuptojme me biosfere,biosfera kuptimi,
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat