Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Numri atomik

Çka është numri atomik (rendor) ?

Çka është numri atomik (rendor) ? Numri atomik është numri i protoneve që gjendet në bërthamën  e një elementi. Atomi i elementit kimik karakterizohet me numrin e atomik (Z) dhe numrin e masës (A). Z = Nr(p) P.sh.: Z (H) = 1, pasi atomi i hidrogjenit në bërthamë ka 1 proton. Z (N) = 7, pasi atomi i azotit në bërthamë ka 7 protone. Z (O) = 8, pasi atomi i oksigjenit ka në bërthamë 8 protone. Z (U) = 92, pasi atomi i uranit në bërthamë ka 92 protone. Nga kjo del se numri atomik i hidrogjenit është 1, i azotit 7, i oksigjenit 8, i uranit 92 etj. qka eshte numri atomik,ceshte numri atomik,cka eshte numri atomik,cfare eshte numri atomik,qka quajme numer atomik,qka jane numrat atomik

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more