Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Luan Starova

Luan Starova - Biografia

Luan Starova Luan Starova lindi më 1941 në Pogradec, Republika e Shqipërisë. Gjimnazin dhe Fakultetin Filologjik - Gjuhën frënge i kreu në Shkup. Ka qenë ambasador në dy mandate në Tunis dhe Paris. Tani është profesor ordinar i historisë së letërsisë frënge në Fakultetin Filologjik të Shkupit. Luan Sarova ka shkruar tregime, ese, romane, etj. Ai është marrë edhe me publicistikë. Veprat më të rëndësishme të tij janë: “Kufijtë e pranverës ”, “Njerëz dhe ura”, “Barrikada e kohës”, “Afrime”, “Relacione”, “Miqtë”, “Koha e dhive”, “Librat e babait”, etj. Veprat e tij janë përkthyer në shumë gjuhë të botës.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more