Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Aldosteroni. Show all posts
Showing posts with label Aldosteroni. Show all posts

Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Kortizoli ka funksione të shumta për kontrollin e metabolizmit të proteinave, yndyrnave dhe karbohidrateve
 

Aldosteroni ka funksion në rregullimin e Na dhe K në veshkë
 

Androgjenet kanë ndikin në paraqitje e karakteristikave seksuale sekondare
Cilat janë hormonet e korës së gjëndrrës mbiveshkore dhe çfarë funksioni ushtrojnë ato ?

Kortizoli ka funksione të shumta për kontrollin e metabolizmit të proteinave, yndyrnave dhe karbohidrateve
 

Aldosteroni ka funksion në rregullimin e Na dhe K në veshkë
 

Androgjenet kanë ndikin në paraqitje e karakteristikave seksuale sekondare

Namazi

Syzat