Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Urologjia

Çka jane infeksionet urinare ?

Çka jane infeksionet urinare ? Infeksionet urinare jane infeksion i sistemit urinar – veshkave, ureterëve, fshikëzës ose uretrës- që rezulton nga prezenca e bakterieve të cilat normalisht nuk gjenden në sistemin urinar.

Çka është eneuresis ?

Çka është eneuresis ? Enuresis është urinim i pavullnetshëm në gjumë. Paraqitet në gjendjet febrile, dëmtimet e SNQ, mieliti. Më shpesh e hasim te fëmijët neuropatikë, të cilët nuk mund të mbajnë urinën gjatë natës – eneuresis nocturna. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala eneurezis,eneureza,eneurezis,eneurezis nocturna,nocturna

Çka është dizuria ?

Çka është dizuria ? Dizuria është çrregullim ku urinimi përcillet me dhembje. Lajmërohet te cistopieliti, uretriti, vulvovaginiti. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,dizuria,dizuri,dizurite,disuria

Çka është olakizuria ?

Çka është olakizuria ? Olakizuria është çrregullim që karakterizohet me urinim të rrallë.  Paraqitet në çrregullimet neuroreflektore, sidomos te personat e moshuar. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,olakizuria,olakizuri,olakizurite

Çka është polakizuria ?

Çka është polakizuria ? Polakizuria – karakterizohet me urinim të shpeshtë (inflamacioni i uretrës dhe fshikëzës urinare, neuropatitë). Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,polakizuria,polakizuri,polakizurite

Çka është nikturia ?

Çka është nikturia ? Nikturia është sekrecion i theksuar i urinës gjatë natës. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,nikturia,nikturi,nikturia

Çka është diureza ?

Çka është diureza ? Me diurezë kuptojmë sasinë e urinës së ekskretuar për 24 h. Vlera e diurezës është e ndryshueshme dhe varet nga sasia e ujit të marrë, sasia e ujit të ekskretuar me rrugë ekstrarenale, lloji i ushqimit (tek ushqimi hiperproteinik është më e lartë), gjinia (më e lartë te meshkujt), mosha. Cka eshte diureza,qka eshte diureza,ceshte diureza,cfare eshte diureza,qeshte diureza,çka eshte diureza,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,diureza,diureze,diurezat,diureze

Çka është poliuria ?

 Çka është poliuria ? Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal.  Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza. cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip

Çka është anuria?

Çka është anuria? Anuria   është ndërprerje e plotë e sekrecionit të veshkave.  Shkaqet janë të njëjta me ato që shkaktojnë oligurinë , por të shkallës më të rëndë.  Duhet dalluar anurinë nga retencioni i urinës që paraqitet te pareza e fshikëzës urinare, gjendjet pa vetëdije dhe sëmundjet e rënda infektive. cka eshte anuria, ceshte anuria, cfare eshte anuria, cka kuptojme me anuri, anuria kuptimi, cfare kuptojme me anuri, anuria kuptimi i saj, anuri

Çka është oliguria ?

 Çka është oliguria ? Oliguria është zvogëlim i theksuar i sasisë së sekrecionit ditor të veshkave.  Diureza zakonisht është nën 400 ml.  Mund të jetë ekstrarenale (dehidrimi, hipotensioni arterial, dhembjet e forta dhe insuficienca e zemrës), renale (pasojë e dëmtimit të parenkimës së veshkave) dhe obstruktive (mbyllja e tubulave renale ose e rrugëve urinare). cka eshte oliguria, cfare eshte oliguria, ceshte oliguria, cka kuptojme me oliguri, cfare eshte oliguria, oliguria shqip, oliguri shqip, oliguria e veshkave, 

Çka është hipostenuria ?

Çka është hipostenuria ? Hipostenuria - tregon mosaftësinë e formimit të urinës së përqendruar.  Mund të jetë neuroendokrine (çrregullimi i sekretimit të hormonit antidiuretik), renale (nefriti kronik, sëmundja hipertensive e veshkave, nefroskleroza.) dhe simptomatike (dekompensimi i zemrës). cka eshte hipostenuria, ceshte hipostenuria, cfare eshte hipostenuri, c'eshte hipostenuria, qka eshte hipostenuri, qfare eshte hipostenuria, hipostenuria kuptimi, hipostenuria shqip, qfar do te thote hipostenuri

Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është tek personat e shëndoshë ?

Çka është pesha specifike e urinës dhe  sa është tek personat e shëndoshë ? Te personat e shëndoshë, në dietë të zakonshme, pesha specifike e urinës së mbledhur për 24 orë është 1014-1026.   Pesha specifike tregon aftësinë e veshkës për hollim ose përqendrim të urinës, varësisht nga nevojat e organizmit për ujë.   Matet me urinometrin e Vogel-it. pesha specifike e urines, cka eshte pesha specifike e urines, urina dhe pesha specifike, cfare eshte pesha specifike e urines, sa eshte pesha e urines, urina dhe pesha, pesha e urines, urina specifike, urina pesha specifike mjekesi, mjekesi urina

Çka është Izostenuria ?

 Çka është Izostenuria ? Izostenuria është humbja e plotë e aftësisë koncentruese të veshkës që përcillet me ekskretim të urinës me peshë konstante specifike të njëjtë me atë të urinës primare (rreth 1010).  Paraqitet te sëmundjet e rënda të veshkave në stadin e avansuar të nefritit kronik dhe të nefrosklerozës. cka eshte izostenuria, cfare eshte izostenuria, ceshte izostenuria, c'eshte izostenuria, cka eshte izostenuri, izostenuria shqip, izostenuri definicion, izostenuria mjekesi, mjeksi izostenuria stenuria, qeshte izostenuria, aftesia koncentruese e veshkes, nefriti kronik, nefroskleroza

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more