Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Franca

Çka është filmi

Filmi është lloj i veçantë i artit, i cili jepet para publikut. 
Filmin e kanë zbuluar vëllezërit Lymier në Francë më 1895.
 Deri më 1927 filmat kanë qenë pa zë. 
Sipas gjatësisë, filmat ndahen në:
a. Të gjatë - mbi 2500 m
b. Të mesëm deri më 2500 m
c. Të shkurtër deri më 600 m
Sipas gjinisë, ndahen në: artistikë, dokumentarë dhe vizatimorë (të animuar).
Brenda gjinive pastaj ndahen edhe llojet e filmave artistikë: historik, kriminal, shkencoro-popullarizues, dramatik, komik etj.

cka eshte filmi, çka eshte filmi,Çka është filmi,llojet e filmave, ceshte filmi, cfare eshte filmi, c'eshte filmi,kush e zbuloi filmi, nga kush u zbulua filmi, kush e shpiku filmin,si ndahen filmat sipas gjatesise, ndarja e filmave nga gjatesia, filmat e gjate, filmat e shkurte, filma e mesem gjatesia, filmat e gjate gjatesia, si ndahen filmat sipas gjinise, si ndahen filmat sipas llojit, filmat artistike, filmat dokumentare,filma vizatimore, filma historik,filma kriminal,filma shkencor,filma dramatik,filma kom…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more