Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Shoku

Mjekimi i shokut

Për ata që se dinë çka është shoku shiko Çka është shoku në mjekësi? Së pari ipet terapi për sëmundjen e cila ka sjell deri te shoku . Hemorragjia duhet të mjekohet me dhënien e transfuzionit ose plazmën e gjakut . Infeksioni duhet të mjekohet me antibiotikë dhe të menjanohet vatra e infeksionit. Te shoku kardiogjen duhet që së pari të përtrihet funksioni i zemrës së dëmtuar( kardiotonik, antiaritmik, dilatator koronar). Te të gjitha llojet e shokut duhet të ipet glukozë 5% ose tretje fiziologjike me qëllim që të rritet rrjedha e gjakut në zemër si dhe vëllimi minutor i zemrës. Sasia e tretjes varet nga shtypja qëndrore e venave,nëse ajo është e vogël duhet vazhduar me dhënien e tretjes,kurse nëse lajmërohet diurezë e mirë,shtypje arteriale në rregull,atëherë efekti i dhënies së tretjes fiziologjike është pozitiv. Me dhënien e tretjes shpesh rekomandohet dhënia e aminave vazoaktive (noradrenalinë, dopaminë etj) që kanë për qëllim të provokojnë vazo

Shoku im - Egzona Gashi

                                Kam një shok Askush s’e di Ai më mëson Gjëra që s’i di Më mëson përralla Më mëson tregime, Më mëson vjersha Që i mbajë në zemrën time E kam unë atë Shok të vërtetë, Ai është Libri Që të qetë në jetë.  vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,librin,shokun,libra,liber,librat shqip,liber,liber,librat shqip,liber,poezi per librin

Cilat janë llojet e shokut ?

Cilat janë llojet e shokut ? Llojet e shokut janë:shoku kardiogjen,shoku hipovolemik,shoku obstruktiv,shoku distributiv etj. shoku dhe llojet e tij,cilat jane llojet e shokut,shoku shqip,shoku dhe llojet

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more