Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kromozomet. Show all posts
Showing posts with label Kromozomet. Show all posts

Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

A.anafazes
B.metafazes
C.profazes
Udhetimi i kromozomeve drejt poleve te qelizes ndodh gjate:

A.anafazes
B.metafazes
C.profazes

Çka janë kromozomet ?


Çka janë kromozomet ?

Kromozomet janë një nga pjesët përbërëse të bërthamësqelizës, me formë zakonisht të zgjatur, që ngjyroset e duket veçanërisht në kohën e ndarjes së saj dhe që ka rol përcaktues në trashëgimi e në zhvillimin e qenies së gjallë qysh kur ajo lind.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,kromozomet ,kromozomi,kromozom,kromozomi,kromozome Çka janë kromozomet ?

Kromozomet janë një nga pjesët përbërëse të bërthamësqelizës, me formë zakonisht të zgjatur, që ngjyroset e duket veçanërisht në kohën e ndarjes së saj dhe që ka rol përcaktues në trashëgimi e në zhvillimin e qenies së gjallë qysh kur ajo lind.
Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,kromozomet ,kromozomi,kromozom,kromozomi,kromozome 


Çka janë gjenet ?

Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet
Çka janë gjenet ?

Gjenet janë pjesë të ADN-it (acidit deoksiribonukleik) të vendosura në kromozometbërthamën e secilës qelizë.

Gjenet e kontrollojnë formimin e enzimeve dhe proteinave të cilat janë të domosdoshme për të gjitha reaksionet kimike që ndodhin në qelizë.

cka jane gjenet, cjane gjene, cfare jane gjenet, cjane gjenet

Namazi

Syzat