Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Durimi dyfytyrësh. Show all posts
Showing posts with label Durimi dyfytyrësh. Show all posts

Durimi dyfytyrëshSa i mirëkuptueshëm ishte burri ndaj gruas së tij, kur qe në pyetje çështja e namazit dhe e mbulesës islame. Duket se i kishte mjaftuar t’i thotë gruas, se duhet ta kryesh namazin, pastaj duhet edhe ta vësh mbulesën. Ajo ia kishte kthyer, - faleminderit burri im, e kam të qartë, mbase të qartë e kam pasur edhe para takimit me ty. Ndërsa ky me durim të lartë e me mirëkuptim kur është në pyetje jetësimi i urdhërave të Krijuesit, qetësisht iu kishte drejtuar, - mirë e dashur, llokumi im e shpirti im, nuk të përzihem tutje, është e drejta jote kjo!

Po të njëjtit “durimtar” e njëjta grua, një ditë ia kishte vonuar drekën. Ç’të dëgjosh, pos hakërrimë e rrëmujë, se përse e gjora ia paska vonuar drekën, si ka mundësi kjo të ndodhë?

Ja se në cilët raste durimit i humb kuptimi dhe burrëria burrit!

Iljesa Salihu


Sa i mirëkuptueshëm ishte burri ndaj gruas së tij, kur qe në pyetje çështja e namazit dhe e mbulesës islame. Duket se i kishte mjaftuar t’i thotë gruas, se duhet ta kryesh namazin, pastaj duhet edhe ta vësh mbulesën. Ajo ia kishte kthyer, - faleminderit burri im, e kam të qartë, mbase të qartë e kam pasur edhe para takimit me ty. Ndërsa ky me durim të lartë e me mirëkuptim kur është në pyetje jetësimi i urdhërave të Krijuesit, qetësisht iu kishte drejtuar, - mirë e dashur, llokumi im e shpirti im, nuk të përzihem tutje, është e drejta jote kjo!

Po të njëjtit “durimtar” e njëjta grua, një ditë ia kishte vonuar drekën. Ç’të dëgjosh, pos hakërrimë e rrëmujë, se përse e gjora ia paska vonuar drekën, si ka mundësi kjo të ndodhë?

Ja se në cilët raste durimit i humb kuptimi dhe burrëria burrit!

Iljesa Salihu

Namazi

Syzat