Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Gjuha dhe Letersia

Ç'është fonetika?

Ç'është fonetika ? Fonetika (nga greqishtja tingull) është degë e gjuhësisë që merret me studimin e anës tingullore të gjuhës.  Ana tingullore përfshijnë tingujt e të folurit, nyjëtimin dhe veçoritë e tyre dhe disa dukuri tjera gjuhësore.

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia

Pyetje dhe Përgjigje nga Gjuha dhe Letërsia Kliko mbi titullin qe ju intereson Çka është rrethanori ? Cilët janë gjymtyrët e dyta ose plotësit e fjalisë... Cilët janë llojet e kallëzuesit ? Çka është kallëzuesi ? Çka është mbiemri? Çka është fjalia e thjeshtë dhe fjalia e përbërë ... Çka është asidenti Cilat janë shenjat e pikësimit ? Çka është Pikëçuditja dhe kur përdoret Çka është pikëpyetja dhe kur përdoret Çka është presja dhe pse përdoret Çka janë sinonimet Çka janë homonimet Çka janë shenjat Çka janë sinjalet Çka është citati Çka janë treguesit Çka është ditari Çka është brenga Çka janë pyetjet retorike Çka është Epiteti Çka është Alegoria Çka është inversioni Çka është sinektoda Çka është shkallëzimi Çka është enumeracioni Çka është apostrofa Çka është anafora Çka është përsëritja Çka është paralelizmi figurativ Ç'është poezia lirike Ç'është Komedia Ç'është Drama Ç'është Radiodrama Ç'është Reportazhi Ç'është njoftimi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more