Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Metalet

Kush përdoret si lëndë djegëse në shkrirjen e gizës në furrëlart dhe cilat funksione i kryen ?

Kush përdoret si lëndë djegëse në shkrirjen e gizës në furrëlart dhe cilat funksione i kryen ?  Si lëndë e djegshme neë shkrirjen e gizës në furrënaltë përdoret kryesisht koksi i cili kryen 3 funksione. a)Me djegien e tij arrihet temperaturat e larta te nevojshme per zhvillimin e proceseve dhe per shkrirjen e produkteve ne furrnaltë b) Eshte mjet reduktues kryes ne form të CO ,që formohet në furrnaltë nga djegia e koksit c)Jep karbonin e nevojshëm pr formimin e aliazhit metalik hekur –karbon përkatësisht të gizës.

Në cilin grup të metaleve bën pjesë hekuri si është i përhapur në natyrë dhe si ndodhet më së shpeshti ?

Në cilin grup të metaleve bën pjesë hekuri si është i përhapur në natyrë dhe si ndodhet më së shpeshti ? Hekuri është metal që bën pjesë në grupin e metaleve kalimtare. Ai është metali më i përhapur nga të gjitha metalet që gjenden në tokë. Më se shpeshti ndodhet ne formë te xeheve okside ,karbonate dhe sulfure.

Si ndahen Metalet sipas ngjyrës dhe peshës specifike ?

Si ndahen Metalet sipas ngjyrës dhe peshës specifike ?   Sipas ngjyrës dhe peshës specifike metalet ndahen në:   • Metalurgji të zezë ku bëjnë pjesë hekuri dhe legurat e tij   • Metalurgji të metaleve me ngjyrë ku bëjnë pjesë metalet e rënda si (bakri, zinku, plumbi, kallaji, ari, platina etj.) dhe  • Metale të lehta si (alumini dhe legurat e tij).

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more