Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Njeriu. Show all posts
Showing posts with label Njeriu. Show all posts

Një thënie për njeriun nga Sami Frashëri

Njeriu duhet të përpiqet të mësojë çdo gjë, jo të tregojë veten e tij.

| Sami Frashëri |
Thenie, Thenie per njeriun, Njeriu, 
 
Njeriu duhet të përpiqet të mësojë çdo gjë, jo të tregojë veten e tij.

| Sami Frashëri |
Thenie, Thenie per njeriun, Njeriu, 
 

Sa dhëmbë i ka njeriu ?
Sa dhëmbë i ka njeriu ?

Njeriu i ka 32 dhëmbë(16 në nofullën e sipërme dhe 16 në nofullën e poshtme).

sa dhembe ka njeriu,sa dhemballa i ka njeriu,sa eshte numri i dhembeve tek njeriuSa dhëmbë i ka njeriu ?

Njeriu i ka 32 dhëmbë(16 në nofullën e sipërme dhe 16 në nofullën e poshtme).

sa dhembe ka njeriu,sa dhemballa i ka njeriu,sa eshte numri i dhembeve tek njeriu

Çka janë gjitarët ?


Çka janë gjitarët ?


Gjitarët janë kurrizorë që trupin e kanë të mbuluar me qime.

Të vegjlit kryesisht zhvillohen në placentën e nënës.

Pas lindjes nëna i ushqen me qumësht të cilin e sekretojnë gjëndrrat qumështore.

Gjitarët janë organizma që jetojnë në det dhe në tokë.

Shembuj: lepujt, lakuriqët, balenat, gjedhet, macet, qeni, majmunët, njeriu.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,gjitaret,gjitar,gjitari,xhitaret,xhitari,gjitare,kush jane gjitaretÇka janë gjitarët ?


Gjitarët janë kurrizorë që trupin e kanë të mbuluar me qime.

Të vegjlit kryesisht zhvillohen në placentën e nënës.

Pas lindjes nëna i ushqen me qumësht të cilin e sekretojnë gjëndrrat qumështore.

Gjitarët janë organizma që jetojnë në det dhe në tokë.

Shembuj: lepujt, lakuriqët, balenat, gjedhet, macet, qeni, majmunët, njeriu.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,gjitaret,gjitar,gjitari,xhitaret,xhitari,gjitare,kush jane gjitaret


Çfarë roli apo funksioni kanë mineralet tek njeriu ?

Çfarë roli apo funksioni kanë mineralet tek njeriu ?

Mineralet tek njeriu  kanë funksion rregullator të proceseve trupore si qarkullimi, respiracioni, digjestioni dhe eliminimi.

mineralet te njeriu,njeriu dhe mineralet,funksioni i mineraleve,cili eshte funksioni i mineraleve,mineralet funksioni
Çfarë roli apo funksioni kanë mineralet tek njeriu ?

Mineralet tek njeriu  kanë funksion rregullator të proceseve trupore si qarkullimi, respiracioni, digjestioni dhe eliminimi.

mineralet te njeriu,njeriu dhe mineralet,funksioni i mineraleve,cili eshte funksioni i mineraleve,mineralet funksioni

Çka janë epshet ?

Çka janë epshet ?

Epshet (instiktet) janë nevoja të trashëguara, të ndërlikuara dhe të pamësuara të sjelljeve specifike për llojin e caktuar të krijesës(njeriut apo shtazës).

Energjia epshore vjen prej nevojave fiziologjike siq janë:uria,etja,seksi, pra epshet janë nevoja të lindura të organizmit. 

Cka eshte epshi,,qka eshte epshi,ceshte epshi,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,epshet,epshi,epshet,instikti,instikt,instiktet,epsh,epshor,

Çka janë epshet ?

Epshet (instiktet) janë nevoja të trashëguara, të ndërlikuara dhe të pamësuara të sjelljeve specifike për llojin e caktuar të krijesës(njeriut apo shtazës).

Energjia epshore vjen prej nevojave fiziologjike siq janë:uria,etja,seksi, pra epshet janë nevoja të lindura të organizmit. 

Cka eshte epshi,,qka eshte epshi,ceshte epshi,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala,epshet,epshi,epshet,instikti,instikt,instiktet,epsh,epshor,

Namazi

Syzat