Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Motoneuroni periferik

Motoneuroni periferik – i dytë

Motoneuroni i dytë del nga nukleuset motorike të nervave kranial ose nga qelizat e brinjëve të përparëm.  Përbëhet nga trupi qelizor (qeliza ganglionare) dhe nga një axon që udhëton nga rrënja e nervave spinal, plexuse dhe nerva periferike deri te muskuli skeletor.  Çdo qelize ganglionare së bashku me axon dhe fije muskulare që i inervon formojnë një njësi të vetme motorike.  Lezionet e motoneuronit të dytë shfaqen me:   Pareza flakcide – ulje e tonusit muskular,   Zvogëlim ose humbje e reflekseve intrinistike (proprioceptive, të thella),   Atrofi muskulare që bëhet evidente 3 javë pas lëndimit dhe progredon tutje. Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, kuptojm, shqip,eshte, quajme, kuptimi i fjales, domethnja e fjales,jane, te dhena per,  Neurologji, mjekesi, neurologjia, neurologji ,neuroni motor periferik,neuroni motor i dyte,motoneuroni periferik,motoneuroni i dyte,demtimi i motoneuronit,lezioni i, demtimet,simptomat,shenjat e dem

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more