Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Albumina. Show all posts
Showing posts with label Albumina. Show all posts

Çka janë albuminat?

Albumina është lëndë e trashë, veshtullore azotike, e cila është përbërëse kryesore dhe karakteristike e të bardhës së vezës dhe të serumit të gjakut, dhe që gjendet në lëndë të tjera shtazore, si e lëngshme ashtu edhe e ngurtë, si dhe në shumë bimë. Është e tretshme në ujë dhe mpikset nga të nxehurit dhe nga disa reagentë kimikë.

Albuminat apo proteinat në fillim quhej e bardha e vezes. Pra proteinat janë komponime të ndërlikuara organike që përbehen nga katër elemente : azoti, oksigjeni, hidrogjeni dhe karboni. Mirëpo shpeshherë ne përbërjen e tyre bëjnë pjesë edhe squfuri, fosfori etj. Kane rol të rëndësishëm për organizmin strukturor dhe funksional te të gjitha gjallesave.

qka jane albuminat, cka jane albuminat, cfare jane albuminat, cka eshte albuminat, cfare jane albuminat
Albumina është lëndë e trashë, veshtullore azotike, e cila është përbërëse kryesore dhe karakteristike e të bardhës së vezës dhe të serumit të gjakut, dhe që gjendet në lëndë të tjera shtazore, si e lëngshme ashtu edhe e ngurtë, si dhe në shumë bimë. Është e tretshme në ujë dhe mpikset nga të nxehurit dhe nga disa reagentë kimikë.

Albuminat apo proteinat në fillim quhej e bardha e vezes. Pra proteinat janë komponime të ndërlikuara organike që përbehen nga katër elemente : azoti, oksigjeni, hidrogjeni dhe karboni. Mirëpo shpeshherë ne përbërjen e tyre bëjnë pjesë edhe squfuri, fosfori etj. Kane rol të rëndësishëm për organizmin strukturor dhe funksional te të gjitha gjallesave.

qka jane albuminat, cka jane albuminat, cfare jane albuminat, cka eshte albuminat, cfare jane albuminat

Namazi

Syzat