Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Otorinolaringologjia. Show all posts
Showing posts with label Otorinolaringologjia. Show all posts

Komplikimet otogjene - Otorinolaringologjia online

Komplikimet tonsillogjene - Otorinolaringologjia online

Çka është afonia

Çka është afonia

Afonia është humbja e aftësisë së fonacionit (krijimit të zërit), pranë mundësisë së ruajtur të artikulimit.
 
Manifestohet me pëshpëritje. 

Shkak i afonisë mund të jenë sëmundjet organike të laringut dhe telave të zërit (tumorët, inflamacionet, parezat, paralizat), por edhe mekanizmat psikogjenë (neuroza histerike).

cka eshte afonia, ceshte afonia, cka eshte fjala afoni, cfare eshte afonia, afonia shqip, cfare eshte afoni, qka osht afonia, cka eshte fjala afoni, afonia kuptimi, c'eshte afonia, çeshte afonia, afonia semundje, afonia kuptim
Çka është afonia

Afonia është humbja e aftësisë së fonacionit (krijimit të zërit), pranë mundësisë së ruajtur të artikulimit.
 
Manifestohet me pëshpëritje. 

Shkak i afonisë mund të jenë sëmundjet organike të laringut dhe telave të zërit (tumorët, inflamacionet, parezat, paralizat), por edhe mekanizmat psikogjenë (neuroza histerike).

cka eshte afonia, ceshte afonia, cka eshte fjala afoni, cfare eshte afonia, afonia shqip, cfare eshte afoni, qka osht afonia, cka eshte fjala afoni, afonia kuptimi, c'eshte afonia, çeshte afonia, afonia semundje, afonia kuptim

Namazi

Syzat