Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Qamil Batalli

Dora e njeriut- tregim nga Qamil Batalli

Dora e njeriut- tregim nga Qamil Batalli Asnjë ndërtesë në atë qytet nuk mund të krahasohej me të. Kishin vendosur njerëzit ta ngr nin deri lart, afër resh. Ata sollën vinça të mëdhenj dhe nisën ta çonin lart kat më kat. Një ditë prej ditësh, kur punëtorët majë godinës dukeshin fare të vegjël, kaloi mbi ta Reja e Zezë, e ngarkuar plot e përplot me shi.Kur e pa këtë godinë që kishte ngritur kokën aq larg, qeshi me të madhe sa bubulloi tërë qielli: - Po ti na qenke një ndërtesë mendjemadhe, oj! – i tha pastaj me një habi të papërmbajtur. - Ndërtesa ku punonin punëtorët e dëgjoi me vëmendje dhe ia ktheu pa u trazuar: - Unë nuk jam ndërtesë, oj Re e Zezë. Mua më quajnë Rrokaqiell. Reja e zezë qeshi sërish. U lëkund sa andej e këndej nëpër atë kaltëri të gjerë: - Ani çka ?! – i tha me të qeshura e me të dridhura, sa gati duke iu derdhur tërë uji që e kishte përpirë. – A nuk e ditke ti se rrufetë që shkrepin nga unë mund të të rrafshojnë për tokë? Sa më shumë që ngre kokën

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more