Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Mushkëritë

Tromboembolia - infarkti i mushkërive

• Tromboembolia është mbyllje e menjëhershme e një apo më shumë vazave të gjakut të mushkërive, që mund të ndodh edhe ajo e trungut kryesor, që ndodhin nga ardhja e një emboli nëpërmjet gjakut, e më shpesh nga gjymtyrët e poshtme (tromboflebitet), nga kaviteti i zemrës, endokarditet (vese të fituara të zemrës). • Infarkt quhet nekroza që zhvillohet si pasojë e ndërprerjes së furnizimit me gjak të një indi apo organi prej bllokimit të arteries nga një tromb, emboli ose spazme të gjatë. •Afër 25-30% të të sëmurëve me emboli pulmonale kalojnë në infarkt pulmonal.

Çka është Pneumonia ?

Pneumonia është sëmundje infektive e mushkërive e karakterizuar nga inflamacioni akut; bronket mbushen me sekrecione, të cilat ndërveprojnë me shkëmbimin e gazrave dhe mund t’i paraprijnë infeksionit . cka eshte pneumonia,ceshte pneumonia,cfare eshte pneumonia,pneumonia shqip,qka eshte pneumonia,qfare eshte pneumonia

Çka është intubimi ?

Intubimi është futja e gypit (tubit) në trake ose në laring për të siguruar lëvizjen e ajrit në mushkëri. cka eshte intubimi,cfare eshte intubimi,intubimi shqip,qfare eshte intubimi,qka eshte intubimi,ceshte intubimi,Intubimi

Çka është pneumotoraksi ?

 Çka është pneumotoraksi ? Pneumotoraksi është akumulimi i ajrit ose gazit në kavitetin pleural (midis mushkërive dhe kafazit të kraharorit). Mund të jetë spontan ose rezultat i sëmundjes ose dëmtimit. cka eshte pneumotoraksi,cfare eshte pneumotoraksi,ceshte pneumotoraksi,pneumotoraksi shqip,pneumotoraksi shqip,cka quajme pneumotoraks, cfare quajme pneumotoraks

Çka është kapaciteti vital mushkëror ?

 Çka është kapaciteti vital mushkëror Kapaciteti vital është  vëllimi maksimal i ajrit që mund të nxirret nga mushkëritë gjatë ekspirimit (frymënxjerjes) të sforcuar, që pason pas frymëmarjes së sforcuar. Kjo matet me përdorimin e spirometrit . ceshte kapaciteti vital mushkeror,kapaciteti vital mjekesi, kapaciteti vital mushkeror

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more