Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Përemrat dëftorë

Përemri dëftor

• Përemrat dëftorë tregojnë qenie, sende ose tipare të tyre që ndodhen afër ose larg folësit. • Ata janë: ky/kjo, këta/këto, i tillë, i këtillë etj. • Përemri dëftor përdoret më vete ose i shoqëruar me emër: I çmoj ata burra që janë mbledhur.  peremrat deftore,cilet jane peremrat deftore,deftimi,peremri deftore shqip,kur perdoret peremri deftore,cka tregon peremri deftore,peremer deftore,cka tregojn peremrat deftore,cka quajme peremri deftore,cka eshte peremri deftore,cfare eshte peremri deftore

Cilët janë llojet e përemrave ?

Dallojmë disa lloje përemrash: • Përemrat vetorë: unë, ti ai/ajo (njëjës) – ne, ju, ata/ato (shumës); • Përemrat vetvetorë: vetja, vetvetja…; • Përemrat dëftorë: ky/kjo, këta/këto, i tillë, i këtillë…; • Përemrat pronorë: imi, yti, asaj, jonë, juaj…; • Përemrat pyetës: kush?, cili?, cila?, çfarë?...; • Përemrat lidhorë: që, i cili, e cila, të cilët…; • Përemrat e pacaktuar: dikush, askush, të gjithë… .  llojet e peremrit shqip,llojet e peremrave,peremrat shqip,peremrat vetore,peremrat deftore shqip,peremrat pronore,peremrat pyetes,peremrat lidhore,peremrat e pacaktuar,peremrat vetvetore,cilet jane llojet e peremrave shqip

Çka janë përemrat dëftorë ?

Çka janë përemrat dëftorë ? Përemrat dëftorë përcaktojnë një emër.  Ata tregojnë frymorin a sendin që ndodhet afër ose larg folësit.  Përemrat dëftorë përcaktojnë një emër dhe përshtaten me emrin në numër, gjini dhe rasë. Përemra dëftorë janë: a) ky, kjo, këta, këto -për afër b) ai, ajo, ata, ato - për larg cka jane peremrat deftore, cilat jane peremrat deftore, cilet jane peremrat deftore, cka eshte peremri deftore, ceshte peremri deftore, c'eshte peremri deftore, cka eshte peremer deftore, peremrat deftore per larg, peremrat deftore per afer.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more