Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Thenie per dashurine

5 thënie për dashurinë nga William Shakespeare

5 thënie për dashurinë nga William Shakespeare Kush dashuron është i qetë.Kumbon vetëm tenxherja bosh. Kush dashuron fort, frikë e fortë e mundon, dhe sa më e madhe frika, dashuria më shumë flakëron! Dashuria lindet, jeton dhe vdes ke sytë. Dashuria nuk sheh me sy po me zemër;prandaj Amori me flatra është i verbër. Ku mbjell dashuri, rritet hareja. Thenie, Thenie per dashurine, William Shakespeare, 

Dashuria dhe Miqesia

"Dashuria" e pyeti "Miqesine": - Perse ekziston ti kur jam une?? -Per te mbushur me buzeqeshje, aty ku ti le lot, e dashur... Thenie, Thenie per dashurine, Thenie per miqesine,   

Pasuria e zemres sime

Pasuria e zemres sime eshte e pafundme si deti.   Aq e thelle dashuria ime: sa me shume te jap, aq me shume kam, sepse te dyja jane te pafundme. |William Shakespeare|

A e dini çfarë është miqësia dhe dashuria ?

"A e dini cfarë është miqësia ?" e pyeti. "Po" ju përgjigj cigania "do të thotë të jesh vëlla e motër , dy shpirtra që takohen pa u pështjelluar , si gishtat e një dore ." "Po dashuria?" vazhdoi . "Oh dashuria" tha , dhe zëri i saj dridhej , dhe sytë e saj shkëlqenin " do të thotë të jesh dy dhe një në të njëjtën kohë . Një mashkull dhe një femër që shkrihen në një ëngjëll . Është qielli ." Notre Dame de Paris - |Victor Hugo|

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more