Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nervat

Çka eshte nervi ?

Nervi eshte strukturë në formë të tejzës, i përbërë nga ind i veçantë nervor përmes të cilit përçohen impulset nga një regjion i trupit në regjionin tjetër. Varësisht nga funksioni i  tyre, nervat janë të njohur si nerva sensor ose motor . Nervat sensorë (të ndjesisë) bartin  informacione nga bota e jashtme në palcën kurrizore dhe në tru. Nervat motorikë transmetojnë impulset nervore nga palca kurrizore dhe truri për të nxitur aktivitetin muskulor. qka eshte nervi,cka eshte nervi,ceshte nervi,qka jane nervat,cka jane nervat,cfare jane nervat,nervi shqip,nervat shqip

Cilat janë funksionet e nervit trigeminus ?

Funksionet e nervit trigeminus janë: inervimi senzitiv i lëkurës së fytyrës, senzibiliteti i fytyrës dhe gojës dhe 2/3 e përparme të gjuhës(n.lingualis), kornesë dhe konjuktivës si dhe inervimi motorik i muskujve përtypës. nervi trigeminus shqip,cka inervon nervi trigeminus,funksioni i nervit trigeminus,kend e inervon nervi trigeminus,inervim,funksion,neurologjia

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more