Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Miku

Miku im - vjershë nga Etleva Durmishi

Miku im - vjershë nga Etleva Durmishi O miku im mbi ibër Mos nbaj hidhërim Futu pak në libër Të gjesh gëzim! Aty ka shumë fshehtësi Po edhe dashuri. Do të njihesh me shumë histori Vetëm bëju mik i tij. vjersha per librin,vjersha per miku,poezi per librin,poezi per libra,poezi per liber,vjershe per liber,vjersha per libra,libr vjershe,vjersha per femije,vjershe per femije

Fabula apo përrallëza - Dy miqtë dhe ariu

Fabula apo përrallëza -  Dy miqtë dhe ariu   Dy miq po kalonin në një lëndinë.Njëri i betohej tjetrit se e kishte mik për kokë…Tjetri nuk fliste.Pas pak para tyre u shfaq një ari.Të dy miqtë u tmerruan dhe vrapuan nga sytë këmbët.Diku,në fund të lëndinës,ngrihej një dru i vetëm,i lartë dhe ai që betohej më shumë për miqësinë e madhe nxitoi nga frika se mos tjetri e arrinte pemën para tij.Ai që mbeti pas ktheu kokën dhe pa ariun që po afrohej.U rrëzua përdhe si i vdekur.Ariu e nuhati me hundë.Njeriu i shtrirë iu duk si një i vdekur dhe u largua.Kur ariu nuk dukej më,ai tjeri zbriti nga pema dhe e pyeti se çfarë i kishte thënë ariu.  -Mos I beso mikut që të braktis në rrezik,- i tha tjetri.   Morali: Miku nuk njihet nga fjalët që thotë por nga veprat që bën. dy shokt dhe ariu, dy shoket dhe ariu, ariu dhe shoket, dy shoket dhe ariu fabule, fabula dy shoket dhe ariu, perralleza dy shoket dhe ariu, ariu, perrallez per ariun, fabula per shokun, shoku, fabula dhe shoku, shoku, fa

Miku i vërtetë- vjershë nga Andon Zako Çajupi

Miku i vërtetë- vjershë nga  Andon Zako Çajupi Në zjarr zbukurohet ari, mik’i mirë është si zjarri, vërtetë na qorton me gojë, të prapë kur të na shohë, po kur të kemi nevojë, me zemër do na kërkojë ndë rrezik të na shpëtojë. Përkundër, një mik i lik s’tregohet kurrë besnik; dhe kur sillemi të marrë, na thot si na vjen mbarë; dhe në rrezik kur takojmë, s’na qaset as ta kërkojmë.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more